Els parcs científics reivindiquen el seu paper en la sortida de la crisi a la XVIII Conferència Internacional d'APTE

Imatge de la XVIII Conferència Internacional d'APTE

Més de 50 gestors de parcs científics i tecnològics de tot Espanya, empreses i professionals, es van reunir al CaixaFòrum de Sevilla per abordar el paper dels parcs davant dels desafiaments derivats de la crisi de la COVID-19.

22/09/2020

La jornada, que va tenir lloc el dia 22 de setembre sota el lema "Talent i territori", va començar amb una inauguració institucional en què va participar el president d'APTE, Felipe Romera; el director general del PCT Cartuja, Luis Pérez; l'alcalde de Sevilla, Juan Espadas; i el secretari general d'Empresa, Innovació i Emprenedoria de la Junta d'Andalusia, Manuel Ortigosa. Tots van coincidir en la importància dels parcs com a agents essencials en la transferència de coneixement i talent davant els nous escenaris de canvi i inquietud als quals ens estem enfrontant.

La conferència va comptar, a més, amb un ponent de reconegut prestigi, el doctor Mario Alonso Puig, que va exposar la necessitat d'utilitzar el potencial humà davant aquests moments de desafiament. "Hem d'acceptar que estem en una nova realitat i donar-li l'oportunitat que ens ensenyi alguna cosa nova. No és l'empresa més forta ni la persona més intel·ligent la que sobreviu, sinó la que millor s'adapta", va destacar.

Per la seva banda, els ponents de la taula rodona "Com afrontar els canvis: la nova gestió del talent" van coincidir que la pandèmia no ha fet més que accelerar processos de transformació que ja hi eren i en el fonamental que resulta tenir cura del talent i mirar cap a un visió més líquida de la feina i dels negocis, amb més agilitat per adaptar-se als canvis i co-crear a gran velocitat. Tots van estar d'acord amb la premissa que l'important no és retenir el talent, sinó seduir-lo perquè es quedi amb nosaltres.

La jornada va concloure amb el lliurament del premi a la millor pràctica en parcs científics i tecnològics d'APTE 2020, que va guanyar el PCT Aula Dei per la seva iniciativa Porcinova (guanyador), al PCT Cartuja, per #eCitySevilla (accèssit) i el PCT d'Extremadura per #CETEIs (accèssit).

 

Notícies relacionades

Totes les notícies