El Servei d'Ocupabilitat de la UAB estrena les videotrucades com a canal d'atenció al públic

Videotrucada com a canal d'atenció a la persona usuària

El correu electrònic és la via de contacte preferent, però la Unitat d'Orientació, Pràctiques i Inserció Laboral també ofereix la possibilitat de concertar una cita per atendre consultes complexes a través de videotrucada. Només cal un dispositiu electrònic amb micròfon, càmera i connexió a internet.

12/05/2020

El Servei d’Ocupabilitat de la UAB no atura la seva activitat i presta servei de forma telemàtica durant l’estat d’alarma per la COVID-19. En línia amb la seva voluntat de millora continuada, ha fet un pas més enllà i ha apostat per la videotrucada com a canal d’atenció a les persones i organitzacions usuàries en aquells casos en què calgui resoldre qüestions complexes vinculades a alguns dels serveis que ofereix.

Tot i que el correu electrònic es mantindrà com la via de contacte preferent amb el Servei, la Unitat d’Orientació, Pràctiques i Inserció Laboral també permet sol·licitar cita prèvia per mantenir una videotrucada amb el seu equip. Entre els temes que s’hi poden tractar hi ha les sessions d’orientació professional personalitzada, la tramitació de convenis de pràctiques extracurriculars, la publicació d’ofertes de pràctiques i feina a NEXUS o la gestió de processos de selecció a través d'aquesta aplicació.

La sol·licitud de les cites es fa través de l’aplicació de cita prèvia de la UAB. Pel que fa a les videotrucades, es fan amb l’aplicació Microsoft Teams: en demanar la cita, la persona sol·licitant rebrà un missatge de correu electrònic amb un enllaç que haurà d’obrir el dia i l’hora corresponents. Si s'uneix a la reunió virtual des d'un ordinador, no caldrà que instal·li l'aplicació; si ho fa des d'un telèfon intel·ligent o una tauleta, sí, però no caldrà iniciar-hi sessió. En tots els casos, s'ha de permetre que Teams accedeixi al micròfon i a la càmera del dispositiu.

Per altra banda, abans de l’atenció telemàtica, cal que les persones usuàries de l’Àmbit d’Orientació Professional creïn un perfil complet d'usuari (fer una Alta completa) a l’aplicació NEXUS, tot adjuntant el seu CV en format PDF en l’apartat corresponent ‒si la persona ja disposa de perfil, només l'ha d'actualitzar‒.

Els serveis d’Orientació Professional que presta el Servei d’Ocupabilitat de la UAB estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons provinents del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

 

Notícies relacionades

Totes les notícies