El projecte RECOPHARMA, seleccionat per a l'edició 2020 de Science is Wonderful

Science Is Wonderful

El projecte, coordinat per la UAB, pretén millorar la recuperació de medicaments en aigües residuals i ha estat seleccionat per participar en l'edició virtual de Science is Wonderful, del 22 al 24 de setembre, en el marc dels EU Research and Innovation Days.

20/07/2020

L'edició de 2020 de la fira de divulgació i transferència de projectes europeus Science is Wonderful, que enguany se celebrarà de manera virtual els dies del 22 al 24 de setembre, comptarà amb un espai per a la difusió del projecte RECOPHARMA.

Coordinat pel catedràtic de Química Analítica de la UAB Manuel Valiente, el projecte europeu RECOPHARMA (Eliminació i recuperació de contaminants farmacèutics persistents en aigües residuals mitjançant processos reactius selectius) té com a objectiu desenvolupar un tractament efectiu per a recuperar els medicaments citostàtics recalcitrants (CD) en les aigües residuals d'indústries farmacèutiques o hospitals.

Fira virtual Science is Wonderful

El projecte ha estat un dels 40 seleccionats, d'entre un total de 229 participants, per presentar activitats digitals interactives i innovadores durant l'esdeveniment Science is Wonderful, que destacarà algunes de les accions Marie Skłodowska-Curie així com altres projectes de recerca i innovació finançats per la UE per tal d'afrontar la crisi causada per la COVID-19 i pels seus efectes derivats.

La fira virtual formarà part dels EU Research and Innovation Days, l'esdeveniment anual de la Comissió Europea per posar en comú responsables de l'administració, investigadors, emprenedors i ciutadans per debatre i donar forma al futur de la recerca i la innovació a Europa.

Intercanvi de personal

Per aconseguir els seus objectius, el projecte RECOPHARMA porta a terme una acció d'intercanvi de personal d'investigació i innovació que fomenta la mobilitat intersectorial entre les 8 institucions participants a Europa i Cuba: la UAB, la Lunds Universitet (Suècia), la Universitat de Pau i Pays de l'Adour (França), la Universitat d'Udine (Itàlia), la companyia AERIS Tecnologías Ambientales SL (Espanya), la companyia Europe For Business (EFB) (Regne Unit), la Universitat de l'Havana (Cuba), i el Centre d'Investigació i Desenvolupament de Medicaments (Cuba). Iniciat el gener de 2018, durant els 48 mesos de durada del projecte es desenvoluparan un total de 107 intercanvis.


VIDEO EXPLICATIU DEL PROJECTE RECOPHARMA

WEB EL PROJECTE RECOPHARMA
 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Aliança pels objectius
  • Aigua neta i sanejament