El programa UAB-Emprèn ofereix assessorament per convertir les idees sorgides a 'UAB Reptes 2023' en projectes emprenedors

Finalistes i jurat de 'UAB Reptes 2023'

En darrera edició d’aquest esdeveniment, celebrada el 28 de febrer, 12 equips multidisciplinaris d’estudiants i alumni de la UAB van generar idees emprenedores per resoldre reptes socials i ambientals vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ara tots ells compten amb la mentoria especialitzada de UAB-Emprèn perquè, si volen, les seves idees es materialitzin en veritables projectes.

20/03/2023

Idees socials i ambientals de qualitat i aplicables, algunes al mateix Campus

En l’edició d’enguany de UAB Reptes, la quarta organitzada per la Universitat, les persones participants es van agrupar en una dotzena d’equips multidisciplinaris, amb integrants de facultats diferents, per resoldre reptes basats en quatre ODS seleccionats. Així doncs, van treballar durant un matí per generar idees emprenedores amb la dinamització de David Hernández, tècnic del Parc de Recerca UAB.

El jurat de UAB Reptes 2023, integrat per professorat expert de la UAB, va triar quatre idees finalistes, una per cada repte plantejat, i una guanyadora entre totes elles. A l’hora de prendre la decisió, aquest jurat va ressaltar no només l’elevada qualitat de les totes les idees generades, sinó també la seva aplicabilitat (algunes d’elles, fins i tot, dins del mateix campus universitari). Aquests són els equips premiats:

Equips premiats
Categoria Idea Membres Distinció
Fi de la pobresa PLAYNERGY Daniel Moreno Muñoz, Salma Halhoul El Harrak Finalista
Educació de qualitat STAR CLASS Lluís Montoya Folch, Li Yingxing Finalista
Aigua neta i sanejament WAPER Núria Aguilera Luzón, Lluís Casabona Cendra Guanyador
Consum i producció responsables PLA-STIC Laura Simón Martínez, Guillem Torruella Zargoza Finalista

Què passa, ara, amb les idees generades? Val a dir que el programa UAB-Emprèn no només ofereix formació en competències emprenedores a la comunitat universitària, sinó també assessorament en la fase inicial dels projectes emprenedors. Les idees sorgides de UAB Reptes 2023 no són una excepció, i tots els equips participants que vulguin tirar endavant les seves idees gaudiran ara del suport especialitzat necessari per a fer-ho.

UAB Reptes 2023 ha estat organitzat pel Servei d’Ocupabilitat de la UAB, a través del seu programa UAB-Emprèn, amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Fi de la pobresa
  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
  • Aigua neta i sanejament