El CVC-UAB busca participants per debatre sobre intelˇligčncia artificial, čtica i participació ciutadana

El CVC-UAB busca participants per debatre sobre intelˇligčncia artificial

El Centre de Visió per Computador vol formar grups de treball heterogenis i multidisciplinaris per debatre sobre les aplicacions futures de la intel·ligència artificial i el seu impacte en la societat.

18/11/2020

Dins del projecte Intel·ligència Artificial, ètica i participació ciutadana, organitzat pel CVC-UAB i l’Obra Social “la Caixa”, es busquen persones que vulguin participar en els grups de treball que serviran per plantejar els debats que es faran amb experts. La participació és oberta a tot tipus de públics, sense importar el nivell de formació o la trajectòria professional.

Aquest projecte del CVC-UAB té com a finalitat reflexionar sobre la incorporació de la tecnologia intel·ligent en els diferents àmbits de les nostres vides. A través de grups de treball i taules de discussió amb els agents de la quàdruple hèlix (acadèmia, indústria, administració i ciutadania), es pretén donar una visió ajustada de la realitat de la investigació i de les tecnologies existents. També es vol convidar a reflexionar sobre com es poden fer aquests canvis sense diluir els valors i els drets de la societat i, alhora, avançar en la democratització de l'accés al coneixement i a la innovació.

El cicle s’estructura en cinc temàtiques d'actualitat: 

  • Videovigilància i seguretat: el ciutadà davant dels seus drets digitals.
  • Algoritmes esbiaixats: sense deixar ningú enrere.
  • Indústria intel·ligent i medi ambient: de cara a un futur sostenible.
  • Fakenews i Deep Fake: sobrevivint a una realitat inventada 
  • Big data i IA: les meves dades són el nou petroli.

Per participar cal seleccionar, per mitjà d’aquest formulari, les sessions que més us interessin.

 

Notícies relacionades

Nous avenços en la detecció de biaixos als algoritmes de reconeixement facial

Nous avenços en la detecció de biaixos als algoritmes de reconeixement facial

Un equip del Centre de Visió per Computador i de la Universitat de Barcelona ha avaluat la precisió i els biaixos de gènere i color de pell dels algoritmes de reconeixement facial automàtics. Tot i que les millors solucions superen el 99.9% de precisió, s'han detectat grups que mostren taxes més altes de falsos positius o falsos negatius.

Totes les notícies