El CDTI i Invivo Ventures inverteixen en Telomere Therapeutics, spin-off de la UAB i del CNIO

Telomere Therapeutics

El CDTI, a través del seu programa Innvierte, i Invivo Ventures entraran en el capital de l'empresa fundada per Fàtima Bosch, catedràtica de Bioquímica i de Biologia Molecular i directora del CBATEG de la UAB, i Maria Blasco i Paula Martínez, del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO).

26/05/2021

L'aportació compromesa pel CDTI és de 890.000 d'euros i la del fons d'inversió especialitzat en salut Invivo Ventures, d’1 milió d'euros. 

Telomere Therapeutics, spin-off de la UAB i del CNIO va ser fundada el novembre de 2020 per desenvolupar tractaments basats en teràpia gènica per a malalties associades a síndromes telomèriques, com la fibrosi pulmonar, l'anèmia aplàstica o la disqueratosi congènita. L’objectiu d’aquesta spin-off és desenvolupar teràpia gènica amb telomerasa per al tractament de diferents patologies relacionades amb l'escurçament dels telòmers i, per tant, de l'envelliment.

El seu primer tractament, liderat per Maria Blasco, experta en el camp dels telòmers i de les malalties associades a l'envelliment, directora del CNIO i del grup de Telòmers i telomerasa d'aquest mateix centre, i Fàtima Bosch, catedràtica de Bioquímica i de Biologia Molecular directora de Centre de Biologia Animal i Teràpia Gènica (CEBATEG) de la UAB, està enfocat a la fibrosi pulmonar idiopàtica. Es tracta d’un tractament pioner perquè actualment no hi ha una alternativa terapèutica al mercat per als pacients que pateixen aquesta malaltia. Els fàrmacs aprovats només retarden la seva progressió, però no són curatius.

La fibrosi pulmonar afecta més de 128.000 persones al món i la previsió és que el 2025 hi hagi 62.000 nous casos a causa de l'envelliment demogràfic de la població. Amb aquesta nova inversió, Telomere Therapeutics seleccionarà el millor candidat per iniciar assajos clínics en humans.