Distinkt rep l'ajut Strartup Capital per la seva innovació en deep tech

imatge distink startup capital

L’empresa de base tecnològica de la UAB, Distinkt, obté 100.000 euros d’ACCIÓ per impulsar el seu creixement i validar la seva tecnologia, una tinta intel·ligent basada en nanotecnologia.

05/09/2023

Distinkt es dedica a la comercialització i generació de tintes fluorescents d'alt nivell de seguretat basades en nanotecnologia. La seva solució consisteix en una pols que conté nano i micro partícules que canvien de color o fluorescència quan s’irradien amb llum infraroja.

La tinta és dinàmica i adaptable, per la qual cosa se’n pot personalitzar i ajustar l’efecte per produir diversos resultats. Aquesta tecnologia permet combatre la falsificació de documents oficials, bitllets o productes de luxe, entre altres.

Distinkt és una de les 61 empreses emergents que ha obtingut l’ajut Startup Capital, atorgat per ACCIÓ, que dona finançament a startups tecnològiques amb menys de 18 mesos de vida per portar a terme les fases inicials del negoci, desenvolupar el seu producte o servei i validar el model de negoci per arribar al mercat. Amb aquest suport, Distinkt podrà finançar actuacions del seu pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització dels productes i serveis.