Deu grups de la UAB i el CSIC reben l'acreditació TECNIO

Deu grups de la UAB i el CSIC, dinamitzats pel PRUAB, reben l’acreditació TECNIO

Deu grups de la UAB i del CSIC, dinamitzats pel Parc de Recerca UAB, han aconseguit aquest any l’acreditació TECNIO. Aquest segell, que concedeix la Generalitat, els identifica com a entitats que ofereixen les tecnologies més innovadores per ajudar les empreses a crear nous productes i serveis, amb capacitat de projecció internacional.

24/11/2020

Els grups CERTA, GTS, SNIBA i UPV de la UAB, el centre CERCA adscrit CVC, i els grups GTQ, IIIA, MCS, NANOMOL i Nb4D del CSIC han renovat el seu segell TECNIO amb les noves condicions d’elegibilitat i atributs estipulats per la Generalitat. Aquest segell els identifica com a desenvolupadors de tecnologia del sistema R+D+I de Catalunya, que presenten capacitats tecnològiques diferencials i amb capacitat de transferir-les per enfortir el teixit empresarial, i fer atractiu internacionalment l’ecosistema català d'innovació.

Les línies de recerca i de transferència d’aquests grups són moltes i diverses, anant des de les tecnologies de producció alimentària i nutrició fins a la recerca química en salut, passant per la investigació en intel·ligència i visió artificial i el desenvolupament de nous microxips i materials.

L'objectiu de la distinció TECNIO, que concedeix la Generalitat a través d'ACCIÓ, és que les empreses catalanes identifiquin on poden trobar tecnologies per a les necessitats de desenvolupament de nous productes i processos, a través de l'adquisició o explotació de patents, la contractació de projectes d'R+D+I o el contacte amb spin-offs.

Des del Parc de Recerca UAB s’aposta per aquests centres donant-los suport en totes les activitats de transferència tecnològica i potenciant la seva relació amb la indústria. A més, es treballa per millorar-ne la visibilitat als circuits comercials i als mitjans de comunicació.

L’any 2019 els grups TECNIO acreditats van ingressar més d’11 milions d’euros, 4,5 dels quals van ser amb projectes amb empreses, comptabilitzant un total de 150 clients (60 de raó social catalana).

Més grups de la UAB i el CSIC estan preparant actualment la seva acreditació.

Més informació: 
Acreditació TECNIO (ACCIÓ)

 

Notícies relacionades

Nous avenços en la detecció de biaixos als algoritmes de reconeixement facial

Nous avenços en la detecció de biaixos als algoritmes de reconeixement facial

Un equip del Centre de Visió per Computador i de la Universitat de Barcelona ha avaluat la precisió i els biaixos de gènere i color de pell dels algoritmes de reconeixement facial automàtics. Tot i que les millors solucions superen el 99.9% de precisió, s'han detectat grups que mostren taxes més altes de falsos positius o falsos negatius.

Totes les notícies