Cervella't, xerrades virtuals sobre neurociències i salut mental

Cicle de conferències en línia per la Setmana del Cervell

El cervell i l'embaràs, el trastorns de conducta, l'autisme i l'estrès centraran el cicle de xerrades Cervella't, que se celebra del 15 al 21 de març amb motiu de la Setmana del Cervell. Organitzades per la CORE de Salut Mental i l'Institut de Neurociències, són obertes a tothom, amb inscripció prèvia.

11/03/2021

La Setmana del Cervell és una iniciativa mundial que té l'objectiu d’augmentar la consciència pública sobre els progressos i els beneficis de la investigació en neurociències. La CORE de Salut Mental i l'Institut de Neurociències de la UAB s'hi han volgut sumar amb un cicle de xerrades adreçades al públic en general, el Cervella't. Aquestes són les conferències que estan previstes:

 • Dilluns, dia 15, a les 19.00 h: Què passa al meu cervell durant l'embaràs? Com afecta el cicle menstrual a les dones?
  Anna Soler i Camila Servin

  El cicle menstrual i l'embaràs són esdeveniments crítics que determinen la vida reproductiva de la dona. Cada cicle menstrual prepara el cos de la dona per afrontar un possible embaràs. Més enllà, si finalment té lloc l'embaràs, el cervell de la dona experimentarà canvis substancials que marcaran l'èxit de la maternitat. Quins són aquests canvis i per què són tan importants?
   
 • Dimarts, dia 16, a les 19.00 h: Trastorns de conducta i cervell
  Dra. Roser Nadal i Dra. Beatriz Molinuevo
  Els trastorns de conducta són un grup heterogeni on poden estar alterades la regulació emocional, la cognició social, la valoració dels reforços o les funcions executives, juntament amb alteracions en l’estructura i/o el funcionament de certs circuits cerebrals que impliquen l'escorça prefrontal, l’amígdala o l'estriat ventral. El coneixement d'aquests circuits ajudarà a trencar l'estigma.
   
 • Dimecres, dia 17, a les 19.00 h: Autisme: aproximacions cerebrals
  Marta Robles

  Encara no sabem amb certesa la causa de l'autisme. En un intent d'omplir aquest buit, diferents investigadors han proposat teories com la coneguda "Teoria de la Ment". Tot i això, aquesta teoria va sorgir fa més de 30 anys i només explica símptomes aïllats de l'autisme. En aquesta xerrada donarem a conèixer les teories actuals sobre l'autisme i quines implicacions tenen a nivell cerebral.
   
 • Dijous, dia 18,  a les 19.00 h: ¿Heredarán mis hijos y mis nietos mis vivencias estresantes?
  Dr. Antonio Armario

  En els últims anys s'han obtingut proves que les conseqüències de l'estrès, especialment si són greus o traumàtiques, es poden transmetre durant diverses generacions a través de modificacions epigenètiques (encara poc conegudes) en els gens dels progenitors.

Per assistir virtualment a qualsevol de les xerrades, cal omplir aquest formulari.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies