Arriba 'UAB Reptes', un esdeveniment de generació d'idees per resoldre reptes socials al Campus

UAB Reptes 2017
Adreçat a l'alumnat de la UAB, tindrà lloc el 22 de novembre i estarà dinamitzat per Xavier Verdaguer, creador d’Imagine Creativity Center. Vol fomentar la creativitat i impulsar projectes basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. El termini d'inscripció acaba el 20 de novembre.

16/10/2017

La UAB té reptes i vol que les seves persones estudiants siguin part de la solució. Amb aquesta finalitat organitza, per primera vegada, UAB Reptes: implicar l'alumnat en la resolució dels desafiaments socials que existeixen al Campus i promoure el treball en equip per generar noves idees orientades a la seva solució. Es tracta d’un gran esdeveniment que tindrà lloc el 22 de novembre, a les 10.00, a la Sala d’Estudis de l’Edifici RR, a la plaça Cívica –les persones participants hauran d'acreditar-se a les 9.00–.

UAB Reptes s'ha concebut com un taller d’ideació multidisciplinar, de 120 minuts de durada, en què cadascun dels equips participants, formats per cinc estudiants d’un mínim de tres facultats diferents, utilitzaran la seva creativitat per dissenyar una solució innovadora que resolgui un dels reptes proposats per la Universitat. La iniciativa estarà dinamitzada per Xavier Verdaguer, creador d'Imagine Creativity Center.

Els quatre desafiaments que llançarà la UAB estan basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):

  • Reducció de les desigualtats i garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat per a tothom a la UAB.
  • Energia neta i assequible: potenciar al Campus l'ús recursos energètics assequibles, segurs, sostenibles i moderns.
  • Pau, justícia i institucions sòlides: des de la Universitat, promoure societats pacífiques i inclusives per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.
  • Salut i benestar: garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones en el Campus.

El propòsit de UAB Reptes és ajudar les persones participants a articular idees per generar una proposta de valor ordenada i clara que permeti visualitzar un camí a seguir per a la solució del problema. D'aquesta manera, el producte final seran les propostes que cada equip presentarà, sempre d'aplicació dins la pròpia Universitat

Inscripcions en aquest enllaç (el termini finalitza el 20 de novembre).

Consulta les bases en aquest enllaç.

UAB Reptes és una iniciativa del Vicerectorat d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB amb el suport del Consell Social de la UAB; ha estat desenvolupada pel Servei d'Ocupabilitat de la UAB a través del seu Programa de Generació d’Idees UAB-Emprèn i amb la col·laboració del Parc de Recerca de la UAB.