Arrenca la quarta edició del programa AI4ALL

Acte d'inauguració de la 4a edició de l'AI4ALL

El passat 13 de setembre va començar programa AI4ALL, una iniciativa del Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l'Escola d'Enginyeria de la UAB i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, que té l'objectiu d'apropar les tecnologies d'intel·ligència artificial al personal investigador i doctorand per generar projectes emprenedors d’impacte al territori.

14/09/2022

El Programa compta amb 26 participants de perfils diversos que, durant tres mesos coneixeran les tecnologies, reptes i oportunitats del sector de la intel·ligència artificial i desenvoluparan un projecte, amb l'objectiu que adquireixin les habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa iniciatives empresarials en aquest àmbit.

La inauguració de l'AI4ALL va comptar amb el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, que va donar la benvinguda i va remarcar la importància de la intel·ligència artificial com a motor econòmic a Catalunya en els propers anys.

A continuació van presentar el programa Rosa María Sebastián, vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB i directora del Parc de Recerca UAB; Antoni Espinosa, sots-director de Promoció de l’Escola d’Enginyeria de la UAB; Josep Lladós, director del Centre per Visió per Computador (CVC), i Pere García, director de la Unitat de Desenvolupament Tecnològic (UDT) de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC (IIIA). Tots quatre van posar en valor la recerca d’avantguarda que s’està duent a terme en aquest camp al campus de la UAB.

La sessió també va comptar amb David Domingo, Ecosystem Manager de The Collider de Mobile World Capital Barcelona, patrocinador de l’edició d’enguany del programa.

L’AI4ALL, que té un format híbrid, combina continguts tecnològics amb coneixements i metodologies de gestió empresarial. Durant les primeres sessions, els participants s’introduiran en les tècniques de deep learning i visió per computador, tecnologies blockchain i d’Internet of Things. Paral·lelament treballaran en la configuració d’equips i definició de projectes, a través de dinàmiques de team building. Durant tot el curs, els grups tindran un tutor en gestió empresarial que els acompanyarà i assessorarà i també un tutor tècnic que els ajudarà a la part tecnològica del desenvolupament del producte. A més, els projectes desenvoluparan un prototip de la solució.

Els projectes desenvolupats durant el Programa es presentaran a finals de desembre en un Demoday amb la presència d'entitats rellevants del sector, que ajudaran a impulsar la continuïtat dels guanyadors.

Aquesta iniciativa està subvencionada pel Departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus i el patrocini de The Collider de Mobile World Capital.