Ahead Therapeutics obre una ronda de finançament d'1,4 milions d'euros

Ahead Therapeutics obre una ronda de finançament d¿1,4 milions d¿euros

L'empresa desenvolupa una plataforma capaç de reeducar el sistema immune per tractar les malalties autoimmunes, com l'esclerosi múltiple, l'artritis reumatoide, la diabetis tipus A o la celiaquia.

19/09/2023

Ahead Therapeutics és una empresa de base tecnològica de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) que treballa per desenvolupar una teràpia capaç de curar les malalties autoimmunes. Ha desenvolupat una plataforma que reeducar el sistema immune mitjançant la biomimetització i la nanotecnologia, imitant el procés que passa milers de milions de vegades al dia en un organisme sa. Dit d’una altra manera, el seu tractament es basa en informar el sistema immunològic sobre un error per a interrompre els atacs als propis teixits, generant així tolerància contra un autoantigen específic però mantenint activa la immunitat sistèmica.

Aquesta tecnologia té el potencial de permetre tractaments sense efectes secundaris, que no necessitin administrar-se crònicament i que puguin suposar una cura definitiva per a moltes malalties del sistema immune. Els primers assaigs en models animals han demostrat que els fàrmacs d'Ahead poden revertir múltiples malalties com l'esclerosi múltiple, la diabetis tipus 1, l'artritis reumatoide o la celiaquia.

Fins ara, diverses institucions de referència internacional en recerca han validat positivament la seva tecnologia i ja han tancat acords de col·laboració amb grans empreses farmacèutiques. Per continuar avançant, l’empresa ha obert una ronda de finançament de 1.400.000 € a través de la plataforma Capital Cell. 

El seu objectiu immediat és portar fins a assaig clínic per tractar la miastènia gravis, una malaltia rara sense cura. Un cop validada amb èxit aquesta tecnologia en humans seguirà el desenvolupament de la resta de productes del pipeline, entre els quals hi ha el desenvolupament d'un fàrmac específic per a la diabetis tipus 1.