Ability Pharmaceuticals comença un assaig clínic per lluitar contra el càncer de pàncrees avançat

Ability Pharmaceuticals comença un assaig clínic per lluitar contra el càncer de pàncrees avançat

L'empresa biofarmacèutica, adherida al Parc de Recerca UAB, ha anunciat la inclusió dels primers pacients en un assaig clínic de fase 2b amb el seu nou compost anticancerós ABTL0812.

12/05/2021

L'assaig avaluarà l'eficàcia i seguretat d’ABTL0812, en combinació amb la quimioteràpia FOLFIRINOX, en 150 pacients amb càncer de pàncrees avançat. S'ha iniciat simultàniament a l’University of Cincinnati Medical Center i al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia i, en total, l'estudi internacional inclourà 16 centres, quatre a Estats Units, sis a Espanya, tres a França i tres a Israel.

L'assaig està parcialment finançat per 5 milions d'euros del programa altament competitiu Accelerador EIC Program de la Comissió Europea Horitzó 2020, i 2 milions de dòlars de la subvenció NIH-R01 gestionada per la FDA i el seu Programa de Malalties Orfes.

La doctora Teresa Macarulla, oncòloga de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora principal de l'estudi a Espanya, ha afirmat que "el càncer de pàncrees és un dels tipus tumorals amb pronòstic més desafortunat i amb menys alternatives terapèutiques. En aquest sentit és una molt bona notícia la posada en marxa d'aquest estudi amb la molècula ABTL0812 en combinació amb FOLFIRINOX, que podria millorar els resultats que el tractament amb quimioteràpia ens ha donat fins ara".

Segons el doctor Carles Domènech, president executiu i director científic d’AbilityPharma, "estem molt contents d'haver arribat a aquesta important fita de desenvolupament. Després dels bons resultats obtinguts en pacients amb càncer d'endometri i pulmó, ara iniciem el desenvolupament en pacients amb càncer de pàncrees, cosa que podria conduir a una aprovació més ràpida del producte a causa de la clara necessitat mèdica no coberta".