La UAB, l'Ajuntament de Cerdanyola i l'ICD signen un acord per millorar l'atenció integral a les víctimes de violències masclistes

Signatura del conveni entre la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola
La UAB, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'Institut Català de les Dones han signat un conveni que millorarà l'atenció en els casos de violències masclistes i els oferirà una resposta integral i coordinada de la xarxa pública més enllà de la universitat.

11/06/2018

La rectora de la UAB, Margarita Arboix Arzo, l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà Sánchez, i la presidenta de l'ICD, Núria Balada Cardona, han signat aquest 11 de juny un conveni a la UAB que permetrà millorar l'atenció en els casos de violències masclistes. L'objectiu de la col·laboració és donar una resposta integral i coordinada amb la xarxa pública d’atenció a les dones que pateixen assetjament sexual i altres formes de violències masclistes que hi pugui haver en la comunitat universitària de la UAB. Es tracta d’una prova pilot que s’inicia a la UAB i es podria fer extensible a la resta d’universitats públiques.
 
En l'actualitat, la UAB ofereix assessorament i acompanyament en el procés d'activació del protocol contra l'assetjament a través de l'Observatori per a la Igualtat, que posa a disposició de la comunitat un servei d'acollida psicològica mitjançant la Unitat de Psicogènere (Servei de Psicologia i Logopèdia de la Facultat de Psicologia). L'acord facilitarà l'acompanyament i l'atenció especialitzada en situacions de violències masclistes, més enllà de la universitat.
 
 
Atenció especialitzada al centre d'atenció per a dones
S’establirà un circuit de derivació dels casos detectats a la UAB cap al CIARD (Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones) de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, que ofereix atenció especialitzada en l’abordament de violències masclistes, un organisme que compta amb la col·laboració i el suport econòmic de l’Institut Català de les Dones. El CIARD compta amb dues consultores, una psicòloga especialitzada en violències masclistes, una jurista i una psicopedagoga.
 
Aquest servei s’inclou de la xarxa 102 SIAD on també es realitza la detecció, la prevenció i la sensibilització de les violències masclistes i forma part de la Xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones en situacions de violència masclista, conjunt de serveis específics per a l’atenció integral d’aquesta xacra establerts per la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista