XVII Premi de Traducció Giovanni Pontiero

Gabriel S-T. Sampol

El Centro de Língua Portuguesa em Barcelona – Instituto Camões i la Facultat de Traducció i d’Interpretació us convidem a l’entrega del XVII Premi Giovanni Pontiero el 26 d’octubre a les 18:00 a la seu de l’Institut Ramon Llull (Avinguda Diagonal 373, Barcelona), on s’entregarà el premi a la millor traducció de llengua portuguesa al català.

17/10/2017


Es retrà homenatge al poeta i traductor mallorquí Gabriel S.T. Sampol, que farà la conferència Per què portuguès?. L’autor va ser guardonat amb el VII Premi per la traducció al català de Fetge de Tigre (Fígados de Tigre), de Francisco Gomes de Amorim. Llicenciat en Filologia Catalana, ha publicat diversos llibres de poesia com Vulgata (2004) i Lisbona (2015), i ha traduït autors com António Vieira, Almeida Garrett, Fernando Pessoa i José Saramago.

A l’entrega del XVII Premi Giovanni Pontiero ens acompanyarà també Sol Homar; cantant i percussionista uruguaiana amb la seva música d’estil samba-funk. Ha treballat en diversos grups de teatre i dansa, com a compositora i com a intèrpret i ha fet gires per a dur la seva música al Brasil, l’Argentina, l’Uruguai i Europa.

El guanyador d’aquesta edició, el nom del qual es farà públic a la cerimònia de lliurament del premi, rebrà un xec per valor de 4.000 euros.