Xerrada sobre pràctiques al Japó

xerrada japo renata

Xerrada organitzada per l’Associació Hasekura Program

21/11/2018

El dimecres 5 de desembre, en la franja lliure de classes, de 13:00 a 14:30, a l’aula Carles Riba (004), hi tindrà lloc una xerrada a cura de l’Associació Hasekura Program.
 
Llengua en què s’impartirà: espanyol.
 
No cal inscripció prèvia.
 
Resum
 
La reducció de la natalitat, l’envelliment de la població i l’èxode dels joves cap a les àrees metropolitanes a la recerca de millors oportunitats laborals, són els problemes principals del Japó rural contemporani. Una de les solucions que ofereix el govern central és la promoció del turisme “incoming” de masses, solució que mostra ja a hores d’ara, però, fortes limitacions i perills.
 
Un gradual canvi de perspectiva que porti a redescobrir les peculiaritats de cada territori i a actualitzar la cultura i les tradicions locals podria ser un instrument efectiu i alternatiu per a canviar la tendència demogràfica negativa, oferint noves oportunitats de desenvolupament rural durador i sostenible.
 
En aquesta xerrada, Renata Piazza ens parlarà d’alguns projectes d’emprenedoria social a Tohoku i del programa de pràctiques per a estudiants internacionals que ha establert a la ciutat de Tono (Iwate).
 
Renata Piazza
 
Siciliana, llicenciada en Filologia Japonesa per la Universitat de Venècia i Màster en Política Internacional d’Àsia pel SOAS, és Presidenta de l’Associació Hasekura Program (http://www.hasekuraprogram.com), que va fundar l’any 2013 com a plataforma per a l’intercanvi d’informació entre experts i professionals de diversos sectors, japonesos i europeus, involucrats en projectes de sostenibilitat mediambiental i d’innovació social.
 
Des del 2016 viu a la ciutat de Tono, prefectura d’Iwate, on desenvolupa les activitats de l’Hasekura Program, alhora que col·labora amb l’ONG Tono Natural Life Network en la promoció del turisme rural i responsable (https://tonoysknet.wixsite.com/tabi/english). També és membre fundadora de la plataforma cultural i d’empoderament ciutadà to Know (https://www.toknowjp.com).
 
El 2017 va activar, i continua gestionant, un programa d’intercanvi per a estudiants internacionals especialitzats en lingüística, gastronomia, artesania i economia, programa que té per objectiu difondre la cultura i les tradicions locals i generar oportunitats per a la internacionalització i innovació en aquests àmbits.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies