Última sessió del cicle de conferències “El nostres Marx”

Marx

La sessió va ser presentada per la professora de Sociologia Pilar Carrasquer, i van intervenir els professors de la Facultat i representants de diferents àrees de coneixement: Joan Botella, de Ciència Política; Rafael Grasa, de Relacions Internacionals; i Fausto Miguélez, de Sociologia.

11/04/2019

Aquest, dijous 11 d’abril va tenir lloc la quarta sessió del cicle Els nostres Marx, aquesta vegada dedicat a “Els Marx que hem llegit, aplicat i ensenyat”. La sessió va ser presentada per la professora de Sociologia Pilar Carrasquer, i van intervenir els professors de la Facultat i representants de diferents àrees de coneixement: Joan Botella, de Ciència Política; Rafael Grasa, de Relacions Internacionals; i Fausto Miguélez, de Sociologia.
En l’acte el professor Joan Botella va establir una genealogia de l’evolució dels estudis en Ciències Polítiques/Ciència Política i Sociologia a l’Estat espanyol per a explicar alguns dels trets de l’ensenyament del marxisme avui. En Rafael Grasa es va centrar en els cicles d’anàlisi i lectura de Marx desenvolupats a través de la seva pròpia experiència autobiogràfica. Per la seva banda, el professor Fausto MIguélez explica el valor de Marx per a la Sociologia per la seva pregunta sobre com i per què canvien les societats i qui té el poder i per a quins objectius l’exerceix. Lamentablement, i a diferència de les sessions anteriors, únicament una vintena de persones van assistir a la sessió.


 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies