Èxit de les formacions de delegats i delegades

Formacions_Delegats

Més de 800 estudiants han participat en les sessions formatives de delegats i delegades que han arrencat amb èxit aquest primer quadrimestre del curs 2020/21.

18/01/2021

El delegat o delegada és una figura imprescindible per a un correcte seguiment acadèmic de les titulacions, ja que es tracta de l’interlocutor entre l’alumnat i la facultat. 

Enguany a la formació de delegats i delegades han participat un total de 810 estudiants registrats al Cens de Delegats. El triomf d’aquest primer quadrimestre es reflecteix en el nombre d'assistents que han completat les sessions d’aquests darrers mesos. “Eines bàsiques del delegat o delegada” i “Enquestes de seguiment acadèmic” han estat concretament les temàtiques que han reunit més participants.

El delegat o delegada és una figura imprescindible per a un correcte seguiment acadèmic de les titulacions, ja que es tracta de l’interlocutor entre l’alumnat i la facultat. L’estudiant en qüestió que assumeix aquest rol és qui s’encarrega de detectar les necessitats del grup, solucionar conflictes, fomentar les bones pràctiques a l’aula, així com realitzar un seguiment acadèmic.

Per tal que els delegats i delegades puguin exercir la seva tasca de manera òptima la Unitat de Dinamització Comunitària de la UAB s’encarrega d’elaborar cada any una formació específica configurada per 14 sessions adreçada als estudiants que exerceixen aquest càrrec. A més per a la creació del programa es compta amb la col·laboració de serveis i unitats del campus, com l’Oficina de Qualitat Docent, l’Àrea d’Afers Acadèmics, l’Observatori per a la Igualtat, Alumni UAB i l’Àrea de Relacions Internacionals.

Les sessions formatives es divideixen en dues tipologies: les de treball autònom i en grup. Quant a les primeres, aquestes són activitats, com ara qüestionaris o fòrums, que es realitzen a través de la plataforma Moodle i tenen una durada d’una setmana. Mentre que les formacions en grup consten de l’explicació d’una temàtica o servei per part d’un expert en la matèria durant 90 minuts. Fins ara les sessions grupals s’impartien tant al matí com a la tarda a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats. Però enguany, a causa de la pandèmia, s’ha optat per fer-les en línia a través de Microsoft Teams

El programa de formació no es tracta només d’una eina molt útil per als delegats i delegades sinó també d’un espai de trobada on estudiants de diferents graus de la universitat poden compartir experiències i per tant crear un treball en xarxa.

Les sessions finalitzaran al maig i fins llavors s’espera concentrar a molts estudiants de nou. Tota la programació en relació amb la formació està disponible al web de la UAB i es poden realitzar consultes sobre les sessions a través del correu elcens.participacio@uab.cat
 

 

Notícies relacionades

Imatge de l'OEW 2021

Arriba l'"Open Education Week" a la UAB

En el marc de l'Open Education Week -que se celeba a tot el món de l'1 al 5 de març- el Servei de Biblioteques de la UAB ha organitzat dues activitats divugatives adreçades a personal docent i investigador i a l'alumnat, per tal de promoure els avantatges i possibilitats de l'educació en obert.

Totes les notícies