Veterinària de la UAB ascendeix a la 8a posició mundial en el rànquing de Xangai

Foto facultat veterinaria UAB

La UAB ha assolit la 8a posició mundial en l’àmbit de la veterinària en l’edició d’enguany de l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), el rànquing que elabora la Universitat Jiao Tong de Xangai. Un total de 22 matèries de la UAB estan entre les 200  primeres del món.

01/07/2019

L’àmbit de la docència i la recerca en veterinària de la UAB ha pujat una posició i s’ha situat en el vuitè lloc mundial en l’edició de 2019 del rànquing de Xangai, l’Academic Ranking of World Universities (ARWU) que elabora la Universitat Jiao Tong de la ciutat xinesa. A Espanya la segueixen la Complutense, en 13a posició, i la Universidad de Castilla-La Mancha, en posició 39. Es tracta d'una de les classificacions d’institucions d’educació superior més prestigioses. El rànquing, que classifica les universitats segons la seva qualitat en diferents matèries, situa la UAB entre les 200 millors del món en 21 de les 38 matèries avaluades.

La UAB apareix entre les 51 i 75 millors universitats en l’àmbit de la geografia; entre la posició 76 i la 100 en ciències agrícoles, economia i biotecnologia; entre les posicions 101 i 150 en física, ecologia, oceanografia, nanotecnologia, enginyeria ambiental, biologia humana, sociologia i ciències polítiques; i s'ha classificat entre les posicions 151 i 200 en química, ciències de l’atmosfera, enginyeria de materials, enginyeria energètica, enginyeria dels aliments, infermeria, tecnologia mèdica, farmacologia i ciències de l’administració pública.

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el juny de 2003. ARWU considera sis indicadors objectius per classificar les universitats: el nombre d’estudiants i professors guardonats amb el Premi Nobel o amb la Medalla Fields, el nombre d’articles científics d’alt impacte seleccionat per Thomson Reuters, el nombre d’articles publicats a les revistes Nature i Science, el nombre d’articles indexats al Science Citation Index – Expanded and Social Sciences Citation Index, i el rendiment relatiu de cada universitat.

Més informació:
http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/index.html

 

Notícies relacionades

Totes les notícies