Una Jornada a la Facultat de Dret tractarà la RDLL 6/2019 de de l' 1 de març, que garenteix igualtat laboral entre homes i dones

imatge_igualtat

Aquesta norma modifica aspectes importants en matèria laboral. Estableix la nova obligació empresarial d' elaborar plans d' igualtat a les empreses a partir de 50 treballadors, quan en l' anterior regulació es centrava en empreses a partir de 250. Amb un període d' adaptació fins a tres anys en funció del nombre de treballadors. Una altra novetat és que el pla d' igualtat haurà de registrar-se com a part dels Registres de convenis i acords col·lectius de treball. 

30/04/2019

El proper dia 8 de maig a l' Aula Magna de la Facultat de Dret tindrà lloc una Jornada de formació i d' innovació amb perspectiva de gènere amb l' objectiu de conèixer les novetats que presenta el RDLL 6/2019 de 1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d' oportunitats entre dones i homes en l' ocupació.  Està organitzada per el Vicerectorat d' alumnat i ocupabilitat, l' Observatori per a la Igualtat i el Centre d' Estudis i de Recerca «Dones i Drets» de la Facultat de Dret. 

Aquesta norma modifica aspectes importants en matèria laboral. Estableix la nova obligació empresarial d' elaborar plans d' igualtat a les empreses a partir de 50 treballadors, quan en l' anterior regulació es centrava en empreses a partir de 250. Amb un període d' adaptació fins a tres anys en funció del nombre de treballadors.

Una altra novetat és que el pla d' igualtat haurà de registrar-se com a part dels Registres de convenis i acords col·lectius de treball. També haurà de formalitzar-se un registre de salaris amb els valors mitjans i les percepcions extrasalarials de la plantilla, disgregats per sexes i distribuïts per grups professionals, categories professionals o llocs de treballs iguals o d' igual valor. Aquest registre és exigible a qualsevol empresari i el treballador pot demanar-lo.

Altres aspectes son modificacions a alguns dels articles de l' Estatut del Treballadors relacionats amb els permisos de naixement, adopció i cura del menor, responsabilitat compartida en la cura del lactant entre d' altres. Aquesta disposició afecta tant al sector públic com a l' empresa privada. 

La primera part constarà de la conferencia de la Dra. Carolina Gala Durán, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UAB amb el títol: «Continguts essencials i reptes derivats del RDLL 6/2109» que serà presentada per la Dra. Maria Jesús Espuny, professora emèrita i directora del CER Dones i Drets, que moderarà el debat posterior.

La segona part serà una taula rodona on hi intervindran Eva Gajardo, Secretaria d' Igualtat i Formació d' UGT, Neus Moreno de la Secretaria de les Dones i Polítiques LGTBI de CCOO, Beatriz Fernández-Tubau, de Foment del Treball Elena de la Campa, Directora de Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva de PIMEC i Elisabet Puigjaner, professora associada i Inspectora de Treball. Estarà presentada i moderada per Àngels Pujols, Secretaria del Consell de Relacions Laborals.  

S' haurà de formalitzar la inscripció i es lliuraran certificats d' assistència. Està oberta a PDI, PAS i estudiants interessats de totes els centres de la UAB. 
 http://unitatides.uab.cat/alta_cursos/alta.php  

Aquesta Jornada de formació i innovació docent en gènere està emmarcada en la Distinció Jaume Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària 2016 atorgada pel Departament d' Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. 

Cartell Jornada