Una cançó per als 50 anys de la UAB

Universitats. Una cançó per als 50 anys de la UAB

Poire Vallvé i Rafael Simó han creat una peça musical per celebrar els 50 anys de la UAB. La peça es va estrenar al setembre, durant la inauguració del curs 2017-2018, i és un cant a la universitat i a l’educació.

13/12/2017

El cant intenta transmetre el valor de la paraula, el temps llaurat i tot el que s’ha treballat, però també el fet d’estar preparats per a noves tesis, noves idees i per a la gent que vindrà.

Poire Vallvé, director del Cor i de l’Aula de Música de la UAB des de fa 15 anys, ha compost la cançó commemorativa del 50è aniversari de la UAB. La composició parteix del poema de Rafael Simó “Universitas”, escrit especialment per ser la lletra d’aquesta peça. Vallvé creu que la peça pot esdevenir un himne de la universitat, pel seu contingut i la seva força.

L’experiència de Vallvé com a professor de la UAB ha influït molt en l’essència de què vol transmetre la cançó. L’aprenentatge, tant per part dels alumnes com del professorat, la voluntat de ser oberts de cara al futur i el respecte son les bases que Poire ha transmès sempre als seus alumnes i al Cor de l’Autònoma. El cant intenta emetre el valor de la paraula, el temps llaurat i tot el que s’ha treballat, però també el fet d’estar preparats per a noves tesis, noves idees i per la gent que vindrà.

Aquesta cançó va suposar un repte per als membres del cor, ja que només disposaven de tres assajos abans de l’estrena. Tot i així, la col·laboració dels membres que ja formaven part del cor l’any anterior i la composició d’una música fàcil i lògica van fer que la peça sones molt bé des del primer moment. Aquesta cançó ja forma part del repertori del cor i acostumen a tocar-la en actes institucionals de la UAB.

Vallvé i Simó van composar aquesta cançó amb una voluntat de celebració, d’agraïment al passat de la Universitat Autònoma de Barcelona, a la voluntat d’apostar pel coneixement, un coneixement que ens fa més lliures. Però per sobre de tot, ho volen celebrar amb tothom que ha format part d’aquest projecte universitari. Per això, el cant coral, considerat el cant del poble, representa molt bé l’essència d’aquesta peça, un cant per a la universitat i per l’educació.

La peça es va estrenar durant la inauguració del curs 2017-2018 al Monestir de Sant Cugat del Vallès. Va agradar molt entre el públic, tot i la dificultat que suposava cantar a l’aire lliure. Pel concert de Nadal que es va celebrar el 18 de desembre, Jesús Badia, director de l’orquestra de la UAB, va presentar una versió de la cançó commemorativa, però aquesta vegada instrumentada per a orquestra.

Més informació: Partitura i lletra de la cançó commemorativa del 50è aniversari de la UAB

 

Notícies relacionades

Castellers2018

La Festa Major torna a omplir el campus

El campus s'ha tornat a omplir de paradetes, actuacions musicals i activitats culturals, solidàries i esportives el dijous, 8 de novembre, amb la Festa Major, que enguany s'ha fet amb el lema #UABrefugi: l'Autònoma acull. Llegir més

Totes les notícies