Un concurs fotogràfic i tallers gratuïts per promoure la cohesió social i els drets humans

Tallers OMEC
La primera iniciativa és el Concurs Fotogràfic “La imatge com a eina per la cohesió social i la promoció dels Drets Humans” i la segona és el Cicle de Tallers “Comunicació, Desenvolupament i Canvi Social”.
 

21/02/2019

L’ONU ha proclamat el 2019 l’Any Internacional de la Moderació, en un nou esforç per promoure el diàleg, la tolerància, la comprensió i la cooperació en la societat actual. En aquest context marcat per crisis humanitàries, com la situació dels refugiats que fugen dels seus països d’origen, l’Observatori Mediterrani de la Comunicació (OMEC) ha organitzat una sèrie d’activitats per involucrar als estudiants de la UAB en aquests debats i processos de canvi social.

La primera iniciativa és el Concurs Fotogràfic titulat ‘La imatge com a eina per la cohesió social i la promoció dels Drets Humans’. El termini per l’enviament de propostes està obert fins al 31 de març de 2019, i poden participar tots els estudiants de grau i postgrau de la UAB. Les tres millors fotografies seran premiades (vegeu les bases i els premis) i els millors treballs formaran part d’una exposició que serà realitzada entre maig i juny a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB .
 
Paral·lelament, es realitza el III Cicle de Tallers “Comunicació, Desenvolupament i Canvi Social”. Tres jornades que es duen a terme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

L’últim taller se celebrarà el 4 d’abril i es titularà “Vacuna’t contra els rumors”, dut a terme per Rodrigo Pietro, expert en comunicació social i diversitat cultural i de gènere. Prieto és director de l’Institut Diversitas i aquesta formació és part de la Xarxa Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona.


El primer taller va tenir lloc del dia 28 de febrer amb el títol “Comunicació participativa: posant-nos al centre de la informació per generar el canvi social”, a càrrec de Thais Bonilla, periodista, comunicadora per a la transformació social i defensora de drets humans. Bonilla és experta en transformació social de l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta (Novact).

“Informar sobre les violències masclistes” és el títol del segon taller, que es va celebrar el dia 14 de març, de la mà de Juana Gallego, experta en comunicació i gènere de la UAB. Aquesta formació és impulsada per l’Institut Català de les Dones i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Tots els tallers són gratuïts, amb inscripció prèvia a omec.info@gmail.com. Les places són limitades i els assistents a un o més tallers rebran certificats de participació.