Torna 'Startup Lab UAB', concurs de projectes emprenedors de caire social i sostenible

Idees verdes

El programa UAB-Emprèn i l'Escola d'Enginyeria impulsen la cinquena edició d'aquesta iniciativa adreçada a l'alumnat i que vol accelerar projectes emprenedors de base tecnològica que resolguin reptes socials i ambientals. Les inscripcions estan obertes fins el 14 de febrer.

31/01/2020

Poden participar-hi estudiants de la UAB de totes les titulacions, que hauran de desenvolupar una idea que afronti, des de les TIC, algun dels desafiaments que proposa l’organització del concurs. Es tracta de quatre reptes basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que també s'han treballat a l'esdeveniment d'ideació UAB Reptes:
 

  • Fi de la pobresa.
  • Educació de qualitat.
  • Aigua neta i sanejament.
  • Consum i producció responsables.

Les persones participants treballaran en equips multidisciplinaris de dos o tres membres segons la naturalesa dels seus projectes. Al llarg de dos mesos hauran de desenvolupar, a més del model de negoci, el prototip de tecnologia. Per això rebran el suport de professorat de diferents àmbits de la UAB, que els assessoraran i els cediran maquinari, programari i espais. També rebran formació i mentoratge per part del programa UAB-Emprèn, incloent l’intercanvi d’experiències amb persones emprenedores i actors rellevants del sector.
 
Els projectes es presentaran el 23 d’abril, a les 12.00 h, en el marc de la #MEMEnginy2020, on un jurat expert triarà els tres millors. Aquests guanyaran sis mesos d’assessorament, espai i formació a UAB-Emprèn; un viatge sorpresa de cap de setmana Waynabox, i entrades per al BizBarcelona 2020. A més, l'organització seleccionarà dos dels equips perquè exposin la seva proposta al BizBarcelona 2020.
 
Entre els equips participants hi haurà els guanyadors de la darrera edició de UAB Reptes, que s’incorporaran a Startup Lab UAB per desenvolupar el seu prototip i rebre formació, conjuntament amb els equips de nova inscripció –no cal haver participat a UAB Reptes prèviament per inscriure’s–.
 
La inscripció es pot realitzar fins el 14 de febrer a través d’aquest formulari.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies