Nou brunch d'innovació per debatre sobre l'eficàcia de les apps de salut

Hubb30: Brunchs d'innovació

El Parc de Recerca UAB i Sant Cugat Empresarial organitzen una jornada per debatre sobre l’ús i l’aplicabilitat de les apps de salut emmarcades en el context de la pandèmia. Es celebrarà el dia 5 de març i es podrà segur a través de Zoom.

22/02/2021

Després d’un any de l’esclat de la pandèmia de la covid-19 arreu del món, la tecnologia s’ha posat més que mai al servei de la salut per fer front a la crisi sanitària. Des de llavors, han sorgit iniciatives a dojo, tant en l’àmbit de la investigació com en el del control dels contagis i de l’evolució de la malaltia. És per això que el Parc de Recerca UAB i Sant Cugat Empresarial organitzen Apps de Salut, un brunch d’innovació per posar en valor la consolidació de les aplicacions digitals en els sistemes de salut.

En aquesta jornada es plantejaran els beneficis que hi aporten, però també els reptes o dilemes que en generen. El big data ha suposat un avenç significatiu en la capacitat per optimitzar l’eficiència dels diagnòstics, la prevenció, el tractament i tot el procés de seguiment dels usuaris. D’altra banda, però, també plantegen alguns dilemes relacionats amb la gestió d’aquestes dades, ja sigui tant per la propietat que les controla com per la confidencialitat i la seguretat d’aquestes. Per analitzar tots aquests aspectes cal tenir presents criteris tècnics i normatius, però també d’ètics i socioculturals.

Per tot plegat, aquest brunch esdevindrà una oportunitat per debatre-ho des de diferents angles gràcies a la presència d’experts emprenedors, investigadors i sanitaris. Entre els ponents hi haurà l’estudiant del Grau d’Enginyeria Informàtica a l’Escola d’Enginyeria de la UAB Víctor Pérez, qui va ser distingit per Huawei per desenvolupar una novedosa app que recorda a l'usuari quan ha de prendre les dosis dels medicaments i tractaments.

La sessió la moderarà Jordi Carrabina, coordinador del Màster IoT for Health de la UAB. Es celebrarà el dia 5 de març de 2021, a partir de les 12.00 hores, i es podrà seguir telemàticament a través de Zoom.

Més informació: Hubb30

 

Notícies relacionades

Totes les notícies