Martí Boada, distingit als Premis del Turisme Rural Sostenible

Martí Boada

La Confederació del Turisme Rural i l'Agroturisme de Catalunya atorga uns premis anuals que volen difondre les millors iniciatives en el camp de la sostenibilitat. En la tercera edició, ha estat distingit el professor de la UAB Martí Boada per la seva trajectòria.

03/07/2019

Martí Boada, professor del Departament de Geografia i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), va ser guardonat a la tercera edició dels Premis del Turisme Rural Sostenible, que organitza la Confederació del Turisme Rural i l'Agroturisme de Catalunya. Boada va rebre el premi en reconeixement "a una trajectòria llarga i exemplar en defensa d'un futur més sostenible". L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc a Vilafranca del Penedès, el proppassat 30 de juny.

Boada treballa en projectes centrats en els camps de canvi ambiental global i la biodiversitat des d'una perspectiva social, centrada particularment en el sistema urbà i els boscos. És coautor de més de noranta llibres de pensament i divulgació científica, entre d'altres. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements. Pel que fa a la gestió de la fauna, és un gran defensor de fer una intervenció ràpida en l'avaluació dels impactes de la fauna en el sector primari i regular el nombre d'exemplars que les comarques de muntanya poden absorbir.

Entre altres reconeixements, l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya va distingir Boada a la XXIV edició dels Premis Gla d’Or, el 2013. Més endavant, l'any 2017, va ser nomenat assessor científic de la UNESCO en temes de conservació de les reserves de la biosfera. El mateix any, el Col·legi Oficial d'Enginyers de Forests li va concedir la distinció de "Col·legiat d'Honor". I, l'any passat, va rebre el Premi Nacional Felip Domènech i Costafreda, que atorga la Unió de Pagesos en reconeixement a la seva tasca científica i dedicació en defensa de la pagesia com a peça clau de la gestió ambiental. Enguany ha estat premiat també a la Nit de la Biodiversitat que organitza l'Ajuntament de Barcelona.

Més informació: ICTA-UAB

 

Notícies relacionades

Totes les notícies