Manuel J. Cachón, nou Premi Procura 2019 per la seva trajectòria professional

imatge_cachon

En un Saló Apartament ple a vessar, Cachón va rebre amb emoció el premi, “reconeixement de la seva brillant trajectòria acadèmica en l’àmbit del dret i alhora el seu vincle amb el col·lectiu de procuradors en molts projectes legislatius, divulgatius i formatius”, segons el mateix Col·legi.

20/05/2019

Manuel Jesús Cachón, catedràtic en Dret Processal de la UAB, va rebre el passat dijous 16 de maig el Premi Procura a la Trajectòria Professional. L’acte, celebrat a l’Hotel Sofia de Barcelona, va suposar la sèptima edició del galardó, atorgat pel Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona.

En un Saló Apartament ple a vessar, Cachón va rebre amb emoció el premi, “reconeixement de la seva brillant trajectòria acadèmica en l’àmbit del dret i alhora el seu vincle amb el col·lectiu de procuradors en molts projectes legislatius, divulgatius i formatius”, segons el mateix Col·legi. El reconeixement a Chacón ve motivat també “pels diversos llibres de referència que ha publicat i per la seva participació en l’elaboració e nombrosos treballs prelegislatius”.

Manuel J. Chacón es va doctorar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1988 (amb premi extraordinari de Doctorat). Cinc anys més tard, el 1993, es va convertir en Catedràtic de Dret Processal fins avui. A més, va exercir de Degà de la Facultat de Dret entre els 1996 i 1998.Les seves línies principals d’investigació han estat l’execució penal civil, la història de la doctrina processal espanyola i la teòrica general del procés concursal. També ha prestat assessorament jurídic a diverses entitats públiques i privades i ha publicat diversos llibres teòrics.

En el mateix acte, la Fundació Pasqual Maragall va rebre el Premi Procura Solidari per “la tasca de recerca de més d’una dècada per descobrir la cura de l’Alzheimer i aconseguir un futur en què l’envelliment s’associi a experiències positives” i l’Escola Judicial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va rebre el Premi Procura Anual per la seva “valuosa tasca informativa”.
 

 

Notícies relacionades

50 anys del Moviment Estudiantil

Un vídeo repassa els cinquanta anys de moviment estudiantil a la UAB

Totes les notícies