La UAB publica, en un nou web, la convocatòria de beques per fer pràctiques a l'estranger el curs 2023-2024

Erasmus+ Pràctiques i UAB Exchange Programme Traineeships

L'alumnat que vulgui fer pràctiques en empreses i institucions a l'estranger entre el 30 de juny d'enguany i el 30 de setembre de 2024 podrà sol·licitar, a partir del 27 d'abril, les beques dels programes Erasmus+ Pràctiques i UAB Exchange Programme Traineeships per cofinançar la seva estada. La convocatòria ja està disponible al web que el Servei d'Ocupabilitat ha estrenat per a l'ocasió i que presenta tota la informació de forma clara, visual i interactiva.

25/04/2023

El programa Erasmus ha ampliat els perfils de persones amb menys oportunitats que poden obtenir finançament extra

Erasmus+ Pràctiques és el programa de referència si la destinació és un país europeu, tot i que permet fer estades de pràctiques arreu del món amb una durada mínima de tres mesos. Aquestes pràctiques poden ser curriculars, extracurriculars i com a persona acabada de titular. Enguany, l'estratègia d'inclusió del programa Erasmus ha ampliat els perfils de persones amb menys oportunitats que poden obtenir finançament addicional, que ara inclouen també les persones amb malalties greus, amb exempció de taxes acadèmiques i altres situacions.

Pel que fa al programa UAB Exchange Programme Traineeships, permet fer estades de pràctiques curriculars i extracurriculars en qualsevol país del món amb una durada a partir de 30 dies. Enguany, la firma dels convenis en el marc d'aquest programa es farà amb un sistema de signatura digital biomètrica que permet signar el document de forma telemàtica des de qualsevol dispositiu electrònic, la qual cosa facilitarà els tràmits.

 

Nou web, més intuïtiu i amb un simulador de beques

El Servei d'Ocupabilitat de la UAB, encarregat de la gestió de tots dos programes, ha estrenat un web que presenta de forma clara, visual i interactiva tota la informació relativa a aquesta convocatòria de beques per fer estades de pràctiques a l'estranger. A banda de detallar els requisits per a les persones beneficiàries, els passos a seguir per fer la sol·licitud o la documentació requerida, el nou web incorpora, com a novetat, un simulador de beques.

En aquest simulador, l'alumnat pot introduir la tipologia dels seus estudis en curs, el país on vol anar i durant quant de temps per tal d'esbrinar quin programa de beques ha de sol·licitar.

Web de la convocatòria de beques 2023-2024

 

Amb aquests programes, la UAB promou la mobilitat internacional del seu alumnat, conscient de la importància que aquesta té per al seu futur professional: segons l’Estudi sobre l’Impacte de l’Erasmus, el 64% de l’empresariat creu que haver realitzat una experiència de mobilitat és un factor important a l’hora de contractar persones.

Erasmus+ Pràctiques forma part del programa europeu de mobilitat Erasmus+ de la Comissió Europea, i el SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació) en distribueix els fons a l’Estat espanyol. UAB Exchange Programme Traineeships, en canvi, és un programa propi i exclusiu de la Universitat que ofereix més flexibilitat temporal en la durada de les estades.