La UAB investeix com a doctora 'honoris causa' Marie-Paule Kieny

Marie-Paul Kieny

La UAB ha aprovat cinc doctorats honoris causa excepcionals dins de les activitats de celebració del 50è aniversari de la institució. La segona que serà investida aquest curs serà la microbiòloga Marie-Paule Kieny, en una cerimònia que tindrà lloc el proper 16 de gener, a les 12 h, al Rectorat. L'acte es podrà seguir en directe a través de YouTube.

14/12/2018

El 16 de gener, tindrà lloc la cerimònia d'investidura de la microbiòloga i activista Marie-Paule Kieny com a doctora honoris causa de la UAB. Tindrà lloc a les 12 h, a la sala d'actes del Rectorat, i forma part dels cinc doctorats honoris causa excepcionals que seran lliurats aquest curs amb motiu del cinquantè aniversari de la UAB tot responent a sengles eixos temàtics relacionats amb el coneixement i el compromís social. Kieny serà apadrinada per Tomás Pumarola, catedràtic de microbiologia, i la cerimònia serà presidida per la rectora de la UAB, Margarita Arboix. L'acte es podrà seguir en directe a través de YouTube

Marie-Paule Kieny és presidenta de Drugs for Neglected Diseases Initiative (fàrmacs per a malalties oblidades) i treballa en la transferència de patents gratuïtes de la seva recerca en microbiologia, centrada en malalties que afecten especialment en països en vies de desenvolupament. Va ser també sotsdirectora de l'Organització Mundial de la Salut, tot assolint el desenvolupament i la concessió de llicències de noves vacunes contra malalties pandèmiques (malària, zika o ebola). Ha publicat més de 350 articles, principalment a les àrees de les malalties infeccioses, la immunologia, les vacunes els sistemes de salut. Entre altres distincions, ha obtingut els títols de chevalier de l'Ordre du Mérite del Ministeri de Recerca i de chevalier dans l'Ordre national de la Légion d'honneur.

La distinció a Kieny es correspon a l'eix de la solidaritat. És el segon que es lliurarà aquest curs, després del doctorat honoris causa per a l'escultor Jaume Plensa, corresponent a l'eix de la identitat cultural. Els tres següents seran els de l'advocada Caddy Adzuba (eix de la llibertat d'expressió), el periodista Joaquim Maria Puyal (eix del compromís amb la llengua catalana i la societat) i la física Lisa Randall (eix del coneixement).

Formulari d'inscripció

Per assistir a la cerimònia d'investidura es recomana omplir prèviament el següent formulari.

Més informació: L'audàcia del coneixement: 50 anys UAB

 

Notícies relacionades

Totes les notícies