Coneix el Consell Social

La UAB i la Universitat Normal de Pequín col·laboren en mobilitat i formació

Universitat Normal de Pequín

La UAB manté relacions amb nombroses institucions xineses. Ara, una representació de l'Autònoma ha visitat la Universitat Normal de Pequín per endegar noves col·laboracions en diferents àmbits acadèmics, com ara les ciències de l'educació i els estudis esportius.

09/05/2019

El president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, i l'adjunta del vicerector de Relacions Internacionals, Maria Teresa Paramio, han visitat la la Universitat Normal de Pequín per endegar la col·laboració entre les dues institucions en mobilitat de personal acadèmic i administratiu i d'estudiants, així com en la formació en diferents àmbits acadèmics.

La Universitat Normal de Pequín és una prestigiosa institució d'educació superior xinesa que destaca especialment en el camp de les ciències de l'educació i que, segons el QS World University Ranking, ocupa el lloc 27 entre les universitats dels països BRICS (Brasil, Rússia, Índia, Xina i la República de Sud-àfrica). Amb la col·laboració amb aquesta universitat, la UAB aprofundeix en la seva sinergia amb els centres de recerca i d'educació de la Xina.

La visita de la delegació, que s'ha produït gràcies als contactes establerts des de la Samaranch Foundation, de la UAB obrirà les portes a explorar com concretar les possibilitats de col·laboració tant en ciències de l'educació (tot posant èmfasi en la formació en anglès i espanyol del professorat xinès i en la formació en xinès del professorat espanyol) com en altres àmbits acadèmics: la geografia, les ciències ambientals, la gestió de ciutats intel·ligents i sostenibles (smart cities) i l'esport. Concretament, sobre aquest darrer camp, on també jugarà un paper important la Samaranch Foundation, Masfurroll i Paramio han presentat els projectes de formació i de recerca que es duen a terme a la UAB des de l'Institut de Recerca de l'Esport, centre de referència en aquest àmbit acadèmic. La delegació de la UAB ha presentat també a la universitat xinesa el projecte STICK, que s'està desenvolupant en l'actualitat amb la participació de la UAB i que facilita el seguiment dels estudis universitaris i la mobilitat als esportistes d'alt rendiment.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies