La UAB i Banco Santander renoven la seva col·laboració

Conveni entre la UAB i Banco Santander
La UAB i Santander Universidades han signat un acord per renovar la seva cooperació en iniciatives acadèmiques. Abasta beques per a estudiants, ajudes per fomentar l'emprenedoria, contractes de recerca o el desenvolupament d'una targeta universitària intel·ligent.

15/03/2018

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el president de Santander Universidades de Banco Santander, Matías Rodríguez Inciarte, han signat avui un conveni de col·laboració amb el qual renoven la cooperació d'ambdues institucions en diferents iniciatives acadèmiques enfocades a facilitar la realització d'estudis universitaris, fomentar la incorporació de talent a la investigació o facilitar la creació d'empreses basades en el coneixement, entre d'altres objectius. El Santander seguirà col·laborant amb la UAB també en el desenvolupament d'una targeta universitària intel·ligent que doni servei al conjunt de la comunitat universitària.

En l'àmbit acadèmic, el Santander farà una aportació anual de 1.250.000 euros per al desenvolupament de projectes singulars com els següents:

  • Programa Talent UAB de contractes postdoctorals dirigit a retenir investigadors joves d'excel·lència que no disposin d'una plaça permanent a la universitat.
  • Programa UAB P-SPHERE "Santander-CE" de contractes postdoctorals dirigit a atreure investigadors internacionals. Les convocatòries d'aquest programa estan orientades a la investigació interdisciplinària relacionada amb els desafiaments estratègics del programa HORIZON 2020 i a la mobilitat, perquè els investigadors facin estades a institucions, empreses i centres tecnològics.
  • Programes de suport a la creació d'empreses basades en el coneixement dirigit a promoure l'emprenedoria de base universitària i l'establiment de projectes emprenedors al campus de la UAB. Aquest programa es coordina amb altres iniciatives promogudes per Banco Santander en l'àmbit de l'emprenedoria com són RedEmprendia i el Centre Explorer UAB-Sant Cugat.
  • Programa "Campus Ítaca" i Beques salari Ítaca: el "Campus Ítaca" està destinat a apropar la universitat a alumnes de batxillerat mitjançant estades de quinze dies al campus a fi de fomentar la realització d'estudis universitaris, i les beques salari ofereixen una ajuda a l'estudi tant de grau com de postgrau per a estudiants amb bons resultats acadèmics i situacions socioeconòmiques que els dificulten el seguiment dels estudis.

La rectora ha qualificat com a "excel·lent" la relació entre la UAB i el Santander, destacant que ha fet possibles "grans programes" com Ítaca. Arboix ha elogiat el compromís de l'entitat bancària amb els objectius socials i especialment amb l'educació superior, ja que és "el banc que més ha apostat per les universitats", i ha desitjat que les dues institucions continuïn treballant juntes en el futur.

Per la seva banda, el president de Santander Universitats ha destacat que la missió que persegueix Banco Santander "és contribuir al progrés de les persones, de les empreses i de la societat en el seu conjunt i pensem que la col·laboració amb les universitats és el millor mitjà per aconseguir-la, perquè la Universitat és el motor més potent per al desenvolupament econòmic i un dels agents de transformació social més importants".

D'altra banda, el Santander oferirà, amb caràcter extraordinari i en funció de les convocatòries que es produeixin, beques adreçades a estudiants, professors i investigadors de la UAB, tot això en el marc dels diferents programes de beques que desenvolupi.

Emprenedoria i pràctiques professionals

El conveni abasta també la col·laboració d'ambdues institucions en altres qüestions, com el desenvolupament i gestió de programes per a fomentar la iniciativa emprenedora universitària: la UAB procurarà que els seus programes en aquest àmbit s'articulin a través de la plataforma global d'emprenedoria Santander X, en el marc del qual desenvolupen programes internacionals com Explorer 'Joves amb Idees'. I, en l'àmbit de les pràctiques professionals, el Santander facilitarà als estudiants d'últim curs de la UAB que compleixin els requisits exigits la possibilitat de participar en el programa de Beques Santander de pràctiques en pimes per a la realització d'un període de pràctiques formatives remunerades.

A més, ambdues institucions col·laboraran amb el projecte Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que compta amb el mecenatge del Banc. Específicament, al portal d'obres en llengua catalana, promogut conjuntament amb l'Institut Joan Lluís Vives, on es vol garantir l'edició digitalitzada de les tesis doctorals llegides a la UAB per a la seva lliure disponibilitat des d'Internet.

La UAB i el Santander continuaran també el desenvolupament conjunt del Carnet Universitari Intel·ligent basat en la tecnologia xip i han signat una addenda per ampliar l'àmbit de col·laboració tecnològica i de comunicació i participar en el desenvolupament d'un projecte que consistirà en una tasca de consultoria, adaptació, implementació, posada en marxa i manteniment d'una App universitària, amb el major nombre possible de serveis per a la comunitat acadèmica, i la incorporació gradual de la Targeta universitària Intel·ligent (TUI) i les seves funcionalitats al telèfon mòbil.

Sobre Banco Santander i Santander Universitats

Banco Santander, empresa privada que més inverteix en suport a l'educació en el món (Informe Varkey / UNESCO-Fortune 500) i que col·labora amb la UAB des de 1999 en el desenvolupament de diferents programes acadèmics, manté més de 1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions acadèmiques de 21 països a través de Santander Universitats i, a través de la xarxa Universia, agrupa més de 1.300 institucions acadèmiques iberoamericanes. Més informació: www.santander.com/universidades