Coneix el Consell Social

La UAB i Banco Santander lliuren catorze noves Beques-Salari Ítaca

La UAB i Banco Santander lliuren catorze noves Beques-Salari Ítaca

La UAB i Banco Santander han lliurat 14 noves Beques-Salari Ítaca de 500 euros mensuals a estudiants amb bon expedient acadèmic però amb entorns socioeconòmics que dificulten el seu accés a la universitat. 

24/10/2019

El 29 d'octubre va tenir lloc l'acte de lliurament de catorze noves Beques-Salari Ítaca que concedeixen la UAB i Banco Santander, a través de Santander Universidades, per facilitar l'accés a la universitat i la continuïtat dels estudis a joves amb un alt rendiment que provenen d'entorns socioeconòmics amb dificultats.

En l'acte, van ser lliurats els diplomes acreditatius de les beques atorgades aquest curs 2019-2020. Les beques inclouen el pagament de 500 euros mensuals durant deu mesos a l'any, renovables al llarg dels anys de durada dels estudis de grau: en total, cada any es concedeixen vuitanta beques salari a estudiants de diferents cursos. La dotació inclou també l'import de la matrícula, altres serveis del campus i, si cal, les despeses d'allotjament a la Vila Universitària. Aquesta iniciativa va començar el 2010 i va ser la primera d'aquestes característiques que es va posar en funcionament en una universitat espanyola. Els estudiants becats provenen principalment de localitats de l'entorn geogràfic de la UAB i segueixen estudis de diferents àmbits acadèmics i facultats.

La cerimònia es va desenvolupar a la sala d'actes del Rectorat de la UAB i va ser presidida per Margarita Arboix, rectora de la UAB; Matías Rodríguez, president de Santander Universitats; i Gabriel Masfurroll, president del Consell Social de la UAB.

Matías Rodríguez va lloar la UAB, per la seva posició privilegiada en els rànkings internacionals, "tot i la limitació de recursos de què disposa", i va subrallar la "gran igualadora d'oportunidats que és la universitat".”

Gabriel Masfurroll va dir unes paraules adreçades molt directament als nous becats i els va encoratjar: "Aquestes beques són una gran palanca per a tots els que voleu començar i teniu els vostres propis somnis; aprofiteu l'oportunitat!".

De la mateixa manera, la rectora de la UAB es va adreçar als alumnes, animant-los a gaudir i de la seva nova etapa universitària: “El vostre pas per la universitat és una escola de vida; és una etapa molt important que us marcarà, des d'aquí anireu construint el vostre perfil i plantant cara al món". 

Tres estudiants beneficiats per aquests ajuts van intervenir a l'acte: Maria Domènech, alumna del Grau en Medicina, va parlar en nom dels estudiants becats que inicien aquest curs els seus estudis; Kevin Veciana, graduat en Dret, va parlar com a beneficiari de la cinquena promoció d'estudiants becats (2015-2016); i Martí Gibert, graduat en Nanociència i Nanotecnologia el curs 2015-2016, va parlar sobre la seva trajectòria professional.

La Maria Domènech va destacar que "el fet que se'ns hagi concedit aquesta beca serà decisiu per al nostre futur". "Aquesta universitat no només  ens ha donat coneixement sino que ens ha vist créixer com a persones", va subratllar Kevin Veciana. Per la seva banda, Martí Gibert, va explicar en el seu parlament que “una de les coses bones d'aquesta beca és que t'allibera de la càrrega econòmica que suposa estudiar. La beca em va permetre estar tranquil durant la carrera".

Estades d'estudiants de secundària

A part del programa de beques, la col·laboració entre la UAB i Banco Santander permet també que tots els estius, en finalitzar el curs escolar, prop de 400 estudiants de secundària participen al Campus Ítaca, una iniciativa ideada per motivar els adolescents en situació econòmica desfavorable i un bon rendiment acadèmic a continuar els estudis un cop finalitzin l'etapa obligatòria. Els estudiants fan estades al campus de Bellaterra, durant les quals, participen en activitats lúdiques i educatives que els permeten prendre contacte amb diferents disciplines acadèmiques i familiaritzar-se amb l'àmbit universitari: realitzen treballs de recerca, fan gimcanes, intervenen en debats, etc. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Autònoma Solidària amb el finançament de Banco Santander.

Més informació: Campus Ítaca

 

Notícies relacionades

Totes les notícies