La UAB guanya la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

Guanyadors Lliga de Debat Universitària
Els alumnes de la UAB Gorka Samaniego, Neus Galobardes i Anna Vilà han estat l’equip guanyador de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives, a la qual han participat al voltant de 1.400 estudiants de 16 universitats i que va finalitzar el dijous, 11 d’abril. Hi han participat al voltant de 1.400 estudiants de 16 universitats de Catalunya, les Illes Balears i València, que han debatut al voltant de si s'ha de legalitzar o no la gestació subrogada.

12/04/2019

L’equip de la UAB format pel  Gor ka Samaniego, estudiant del grau de Ciències Polítiques+Dret, Neus Galobardes, estudiant de Dret, i l’Anna Vilà, estudiant de Dret+Droit, han estat els guanyadors de la final de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives, celebrada a la Universitat Abat Oliva el passat 11 d’abril, on hi han participat 1.400 estudiants de 16 universitats.

Enguany, setze equips d’estudiants de les universitats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià han debatut al llarg de quatre dies sobre el tema, «S’hauria de legalitzar la gestació subrogada?». Els participants en el concursr són estudiants dels àmbits del Dret, laboral i polítiques (42%), dobles titulacions (13%), Ciències biològiques i de la Terra (9%), Enginyeries (9%), Comunicació (8%), Economia i empresa (4%), Medicina i ciències biomèdiques (4%) i altres (11%).

A la final, van enfrontar-se els equips de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Ramon Llull i, després d’una llarga deliberació, el jurat ha fallat a favor de l’equip de UAB. Els integrants de l’equip subcampió són Paloma Abril, Marc León i Carla González.

La UAO-CEU ha estat seu de la competició d’oratòria i ha acollit 30 debats sobre aquest tema, no exempt de polèmica i interès social. Abans de l’inici de cada debat s’ha sortejat la posició que havien de defensar els equips (a favor o en contra); per això, la preparació prèvia d’ambdues postures ha estat un factor clau. El jurat, compost per politòlegs, advocats, juristes, docents i experts en oratòria i comunicació, ha valorat la presentació d’una tesi sòlida i un discurs de qualitat en cada intervenció, la demostració del domini del tema, la fluïdesa i la posada en escena, a més d’altres aspectes formals.

Aquesta ha estat la 15a edició de la Lliga de Debat Universitària, una iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana que té per objectiu fomentar les habilitats comunicatives i l’esperit crític de l’estudiantat. La setmana passada, també a la UAO CEU, va cloure la Lliga de de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició que enguany ha aplegat més de 5.000 estudiants i 300 docents de 179 instituts d’Andorra, Catalunya i el País Valencià.