La FIRST LEGO League torna a erigir-se com a exemple de competició amistosa i trepidant fins al final

CronicaFLL
La jornada donava inici molt d’hora. A les 8.15 h els equips de matí havien de presentar-se a l’Escola d’Enginyeria de la UAB per fer el seu registre. Així arrencava una jornada que es dividia en dos torns. Un de matí i un de tarda en el que els equips van treure a la llum els robots que tant de temps portaven preparant. Dels 34 equips participants, només 2 han estat els escollits per a disputar la gran final nacional.

19/02/2019

La vigent edició de la FIRST LEGO League obliga als joves d’entre 10 i 16 anys a pensar com a vertaders enginyers i científics. Per participar d’aquest desafiament internacional dirigit als alumnes de primària i secundària, han de construir, provar i programar un robot autònom utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS.

Un total de 34 equips i gairebé 300 estudiants de primària i secundària, i més de 1006 participants entre àrbitres, familiars, jutges, voluntaris, convidats i joves desitjant mostrar les seves creacions.

El desafiament #INTOORBIT d’aquest any enfrontava als competidors a l’espai exterior, amb tot el que això implica. L’exploració espacial posava a prova la creació d’aquest robot programat per ells mateixos, tenint en compte totes les limitacions que aquest entorn llunyà comporta. Les missions giraven entorn les propostes que cada equip proposava i que havia de millorar la vida a l’espai.

La cerimònia no va deixar a ningú indiferent. Cada equip va lluitar fins al final per deixar en el millor lloc possible la seva escola i el seu equip. Malgrat que no tots van endur-se la copa, la jornada va mostrar els valors indispensables de la FIRST LEGO League. Tant és així que fins i tot va haver-hi escoles que, per agrair l’esforç i el sacrifici dels seus equips, varen construir la seva pròpia copa de Lego com a sorpresa per l’equip representant de la #FLL.

La integració dels valors propis de la FIRST LEGO League és indiepensable

Aprendre junts i treballar en equip. Dues premisses sense les quals la competició de la FIRST LEGO League no tindria sentit. Malgrat que la tensió impregnava l’espai, la competició amistosa era contagiosa, fins al punt que la desil·lusió d’un equip es convertia ràpidament en la de tots els membres participants de la FLL.

Durant la competició també vam viure alguns moments de nervis quan els robots no responien tal com els joves equips esperaven. Una desesperació que desapareixia de pressa pel suport entre els membres del mateix i d’altres equips que rondaven l’Escola d’Enginyeria, així com dels familiars, que animaven contínuament als assistents.

Sens dubte, la FIRST LEGO League promou la ciència i la tecnologia en els més joves a través de la diversió, l’emprenedoria i el treball en equip.

Dos guanyadors que participaran en la gran final de Tenerife

La constància i el treball durant l’any van tenir premi i dos equips van destacar a l’hora de defendre el seu robot. Finalment, #FEDACSpace (4t ESO – FEDAC Sant Feliu) va erigir-se com equip guanyador en el torn de matí. I així d’emocionant va ser la rebuda de l’equip a l’escola, amb ovacions i aplaudiments com a recompensa per tot l’esforç i mostrant que la competició traspassa qualsevol tipus de premi.

En el torn de tarda l’equip d’#OmicronViaró (2n ESO – Viaró Global School) va aconseguir classificar-se per a la final nacional.

Ara que ja tenim el nom dels dos equips guanyadors dels Tornejos Classificatoris, el següent pas consisteix a viatjar a Tenerife per disputar la gran final del repte. 60 equips de la FIRST LEGO League procedents de 37 tornejos classificatoris de tota Espanya es jugaran la seva plaça als tornejos internacionals.