La FAS fa una crida per a captar voluntariat social

FAS- Promo Voluntariat 20-21

Els programes de voluntariat de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) es tornen a reactivar després de les vacances i busquen estudiants que vulguin aquest nou curs formar part activa de la universitat fent acció social: a presons, a escoles, amb persones refugiades, amb persones hospitalitzades, pel medi ambient o per a la salut. 

21/09/2020

El voluntariat és una manera de contribuir a la justícia social; de participar en accions i campanyes de sensibilització universitàries; de posar en pràctica allò que estem estudiant i assimilar noves competències; és una experiència de contacte amb la realitat propera i d’enriquiment personal, de conèixer gent i de passar una bona estona.

La FAS ofereix a tota la comunitat universitària l’oportunitat de fer acció social a través de la participació en programes de voluntariat. A presons, a escoles, amb persones refugiades, amb persones hospitalitzades, pel medi ambient o per a la salut. 

Tria el teu voluntariat

En aquest inici de curs, s’obre des de ja la possibilitat de sumar-se a tres dels programes de voluntariat. Es tracta dels programes de medi ambient, de salut i d’acollida a persones refugiades. Els programes de justícia, sociosanitari i el socioeducatiu CROMA 2.0 està previst que es puguin reactivar una mica més endavant. 

El voluntariat del programa d'acollida, per una banda, fa suport a la inclusió social i acompanyament per a l’autonomia de les persones sol·licitants de protecció internacional residents al campus a través de la mentoria que facilita el coneixement de l'entorn i ofereix suport i guiatge a través de la creació d'un vincle de confiança. Per una altra, fer accions de sensibilització i mobilització amb el grup d'acció per a la promoció del coneixement de les causes profundes dels desplaçaments i en defensa dels drets de les persones en cerca de refugi.

El grup de voluntariat de medi ambient contribueix a construir una universitat més responsable i en contacte amb el territori, a través de la promoció de l’educació ambiental al campus, del contacte amb la biodiversitat que ens rodeja, i d’altres activitats relacionades amb la sostenibilitat.

En el cas del voluntariat en el programa de salut, les estudiants es formen com a agent de salut al campus per promocionar la salut, quant a hàbits i consums saludables i salut sexoafectiva, participant en grup en campanyes i accions tant al Campus com virtualment.

Els programes tenen diferents formats, horaris i llocs d’actuació. Les persones interessades podeu triar segons interès i disponibilitat. Tot el voluntariat rebrà formació i reconeixement per la participació (possibilitat de crèdits acadèmics).

Per a apuntar-se al voluntariat, cal emplenar el formulari de demanda d’informació o bé si es vol més informació escriure a fas.voluntariat@uab.cat.

I tu, FAS acció social?

 

Notícies relacionades

Totes les notícies