La Facultat de Veterinària col·labora per fer front al COVID-19

Laboratoris

La Facultat de Veterinària ofereix els seus laboratoris i  col·labora amb la recollida de material de protecció que s’està realitzant per a posar-ho a disposició dels hospitals.

20/03/2020

En el camp del diagnòstic, la Universitat ha posat a disposició de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya diferents laboratoris per treballar en la detecció del coronavirus, com els de l'Institut de Neurociències (INc), l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) i els de les facultats de Medicina, Biociències i Veterinària, així com dels diferents serveis cientificotècnics.

La nostra Facultat també col·labora en la recollida de material de protecció què s’està duent a terme per a posar-ho a disposició dels hospitals vinculats a la Universitat i ofereix els seus laboratoris. 

Pel que fa al tractament de la malaltia, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) s’ha consorciat amb l’IrsiCaixa i el Barcelona Supercomputing Center per trobar un fàrmac antivíric per tractar la COVID-19. El catedràtic Joaquim Segalés, professor de la Facultat de Veterinària, participa en aquest projecte que inclourà tres passos: primer, les proves de modelització, seguides de tests in vitro al laboratori; finalment, els estudis en models animals abans de passar als assajos clínics en persones. 
 

 

Notícies relacionades

MOOCS2020

Els més de 40 cursos MOOC de la UAB, disponibles per a iniciar-se en qualsevol moment

Big Data, Egiptologia, Art 3D i animació en videojocs, Primers Auxilis Psicològics, Humanitats Ditgital o Com persuadir, són només alguns dels més de 40 cursos on-line MOOC que ofereix la UAB, gratuïts, els quals estan disponibles per a iniciar-se en qualsevol moment. Ara, com a novetat degut al confinament, i fins al 26 de juliol, Coursera ofereix a la comunitat UAB la gratuïtat completa (certificiat inclòs) a tot el catàleg de Coursera.

Totes les notícies