La Facultat de Ciències acull una nova edició de les Jornades Doctorals de Química

9a. edició de les Jornades Doctorals del Departament de Química
Del 22 al 24 de maig, la sala d’Actes de la Facultat de Ciències i Biociències acull les IX Jornades Doctorals de Química, organitzades pel programa de Doctorat de Química. Enguany hi participen com a conferenciants convidats experts internacionals en la recerca de solucions per als problemes energètics a què s’enfronta la nostra societat, basant-se principalment en el desenvolupament de nous materials.

20/05/2019

Les Jornades Doctorals de Química pretenen donar a conèixer recerques punteres del món acadèmic i de la indústria, a més de enfortir el vincle dels futurs doctors amb el món laboral i impulsar el seu esperit emprenedor. Hi participen, per això, nombrosos doctorands que hi exposen els seus treballs de recerca amb presentacions orals i pòsters.

Enguany, hi ha tres ponents convidats, que centraran les seves dissertacions en els nous materials, processos i aplicacions que s’estan investigant per avançar en matèria de sostenibilitat energètica.

Dimecres, 22 de maig, a les 10 h, el professor Javier Vela impartirà la conferència Chemistry of Materials for Sustainability: From Hallde Perovskites to Binary Metal Phosphides. Vela és actualment professor de Química de la Universitat Estatal d’Iowa (EUA), on dirigeix un grup de recerca centrat en el desenvolupament de materials òptics i nanoestructurats per aplicacions d’energia, catàlisi i imatge. En la seva conferència parlarà sobre dos de les àrees de recerca que estan treballant recentment relacionades amb l’energia i el medi ambient.

La jornada del dijous, 23 maig, l’obrirà el professor de la Universitat de Basilea (Suïssa) Edwin Constable, amb la conferència Sustainable Materials Chemistry –Light-emitting electrochemical cells. El interessos del professor Constable cobreixen gairebé tots els àmbits de la química. Actualment és un del editors en cap de Comprehensive Coordination Chemistry III i membre del comitè de gestió de l’Open Access Publisher MDPI. En la seva conferència parlarà del desenvolupament de materials sostenibles, centrant-se en les cel·les electroquímiques emissores de llum (Light-emitting electrochemical cell-LEC) com una alternativa sostenible als díodes orgànics emissors de llum (OLED).

La sessió del divendres, 24 de maig, comptarà amb la participació de Prashant V. Kamat, professor del Departament de Química i Bioquímica i del Laboratori de Radiologia de la Universitat de Notre Dame (Indiana, EUA). Kamat ha dedicat gran part de la seva recerca a construir ponts entre la química física i la ciencia de materials, essent actualment l’editor en cap d'ACS Energy Letters, entre d’altres revistes. Thomson-Reuters la designat com un dels investigadors més citats durant el periode 2014-2018. La seva xerrada Perovskite Photovoltaics. Research Opportunities and Challenges, tractarà sobre els diferents aspectes en què cal avançar en la recerca de perovskites com a material per a la fabricació de cel·les solars, ja que la comprensió del processos químics que es donen dins d’aquest film podrien facilitar el camí cap al disseny d’una nova generació de cel·les solars més estables.

Les IX Jornades finalitzaran amb la cerimònia de lliurament de premis i diplomes a les tres millors presentacions orals i pòsters.

L'accés a les Jornades és obert, però les persones que no formen part del Departament de Química cal que s'inscriguin prèviament escrivint al correu electrònic gestio.postgrau.quimica@uab.cat

Programa de les IX Jornades Doctorals de Química