La cursa de la UAB recapta 15.000 euros

7a Cursa Solidària de la UAB en suport a la Marató de TV3
La cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3, que s'ha celebrat el diumenge, 16 de desembre, al matí, al campus de Bellaterra, ha tingut 1.800 participants. Fins el moment s'han recaptat 15.000 euros, fin el moment (fins al gener no es tancaran les donacions) que es donaran a La Marató de TV3 per a la investigació en el càncer. Podeu veure les imatges aquí.

17/12/2018

El fons que s'han recollit es destinaran a la investigació en el càncer, malaltia a la que es dedica La Marató de TV3 i en la que la UAB i el Sincrotró Alba hi tenen equips d'investigació implicats.

El campus de Bellaterra s'ha convertit per setè any consecutiu en una festa esportiva i solidària gràcies a la Cursa solidària de la UAB. La sortida i arribada ha estat a la Vila Universitària. El recorregut ha passat per les facultats, el Sincrotró del Vallès i el Castell de Sant Marçal de Cerdanyola, entre d'altres. 

Enguany, i coincidint amb els 50 Anys de la UAB, s'ha fet com a novetat un concurs de disfresses així com una batucada de fi de festa que va deixar a tothom amb molt bon sabor de boca i molt de ritme a la Plaça de l'Hotel.

Enguany ha recaptat, fins el moment, 15.000 euros, que donarà a La Marató de TV3 per a la investigació en el càncer.

La cursa ha comptat enguany amb un patrocinador principal, que ha estat l'empresa Applus+, que té una seu al campus de Bellaterra, a més d'altres entitats i empreses que s'hi han involucrat.

UNA ESTUDIANT DE MEDICINA GUANYA LA CURSA DE 10 KM
Dels 1.800 participants, el 60% aproximadament han estat dones, i la resta, homes. Les facultats que han aportat més participants han estat, per ordre, la de Ciències, Biociències, Filosofia i Lletres, Medicina, Enginyeria, Ciències de l'Educació i Veterinària. I les poblacions de procedència han estat, per ordre, Barcelona, Cerdanyola, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa.

El guanyador de la cursa de 10 kilòmetres ha estat Paco Castellano Rico en categoria masculina, de Cerdanyola del Vallès, i en la femenina, ha estat Irene Sánchez Albert, estudiant de sisè curs del Grau de Medicina de la UAB, i de Castellar del Vallès.

Per a la Irene, aquesta era la tercera cursa de la UAB en la que participava. La Irene, que està estudiant a la Unitat Docent de la UAB al l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i vol especialitzar-se en ser anestesista a emergències, la raó per la qual la motivat a participar "ha estat perquè es dedicarà a La Marató de TV3, jo he estat fent conferències a escoles sobre el càncer i m'hi sento molt implicada". La Irene acostuma a fer triatlons, i també carreres de muntanya, ha explicat que el tram que més li ha agradat del recorregut ha estat quan es passa prop del Castell de Sant Marçal i ha subratllat que, per ser una cursa d'asfalt hi ha algun tram que fa molta pujada.
 
Enguany, hi han participat 112 voluntaris en les tasques d'organització, logística i recuperació física (estudiants de Fisioteràpia), coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS), així com 12 entitats relacionades amb el càncer en la Fira d'entitats, que es va instal.lar a la plaça de l'Hotel Campus.

Es va fer un concurs disfressses entre els participants, organitzat per Dinamització Universitària, coincidint amb els 50 Anys de la UAB. S'hi podia participar de manera individual o en grup (màxim 5 persones).
 
Al llarg de les edicions anteriors de la Cursa solidària de la UAB s'han recollit més de 60.000 euros per a La Marató de TV3, hi han participat milers de persones, i ha estat possible gràcies a la implicació de 500 voluntaris/es al llarg dels set anys.
 
La Cursa de la UAB és una de les poques curses existents a Catalunya que inclou un recorregut específic per a les persones que tenen mobilitat reduïda, que han fet un recorregut de 480 metres per la plaça de la Vila Universitària.
 
Aquesta cursa l'organitza la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, i enguany també hi ha co.laborat el Sincrotró Alba.

INVESTIGACIÓ EN EL CÀNCER
El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

ÀLBUM DE FOTOS DE LA CURSA UAB 2018 A FACEBOOK