L’Escola i l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya publiquen el primer Quadre d’Indicadors per al sistema arxivístic català

Quadre indicadors Oleguer Benaiges (notícia)

La publicació és fruit d’una beca atorgada per les dues institucions l’any 2015-2016 per a la realització de l’estudi, a càrrec d’Oleguer Benaiges. El treball, disponible en suport digital, és la primera d’una línia de publicacions comunes entre l’Escola i l’AAC.

22/05/2019

Ja es pot consultar el Quadre d’indicadors per als serveis d’arxius i gestió documental, el primer quadre d’indicadors aplicable a tota mena de centres d’arxiu.

El treball és el resultat de dos anys d’estudi realitzats per Oleguer Benaiges, arxiver de l’Ajuntament de Barcelona, que va obtenir la beca atorgada conjuntament entre l’Escola i l’ACC el curs acadèmic 2015-2016.

L’objectiu de l’estudi era definir un model d’indicadors per avaluar la qualitat dels serveis d’arxiu i gestió documental de qualsevol institució. Una eina útil per tenir indicadors fiables, mesurables, quantificables i assolibles que permetrà la implantació de polítiques de millora contínua als centres d’arxius i l’obtenció de certificacions segons les normes ISO que es desitgin.

L’estudi està disponible en suport digital (PDF) i en un format digital interactiu. Es tracta de la primera obra d’una línia de publicacions conjunta entre l’Escola i l’ACC, que s’aniran afegint a l’apartat web “Publicacions de Recerca en Arxivística i Gestió Documental”.  
 

 

Notícies relacionades

Sessió online informativa Postgrau Fotogràfics

Nova sessió informativa en línia sobre el Postgrau en Gestió, Preservació i Difusió d’Arxius Fotogràfics

La coordinació del Màster realitzarà una xerrada en línia per donar a conèixer aquest Postgrau de dos any, en modalitat online. Es tracta d’un programa formatiu dedicat al coneixement de la producció fotogràfica, i al tractament, conservació i gestió de fons i col·leccions fotogràfiques. Inscriu-te a la propera sessió online, que serà el 26 de setembre, a les 18:30 hores.

Serveis del Campus i l'Escola 2019

Serveis disponibles al Campus de la UAB i a l'Escola durant l'agost de 2019

Durant l'agost, els serveis del campus de la UAB funcionaran amb horaris especials o romandran tancats alguns dies. Els transports per arribar al Campus també funcionaran amb horaris diferents als habituals. La Gestió Acadèmica de l'Escola estarà oberta de l'1 al 9 d'agost i del 19 al 30 d'agost de 08:30h a 13:30h. La setmana del 12 al 18 d'agost, el Centre romandrà tancat.

Totes les notícies