Coneix el Consell Social

L’alumnat esportista de la UAB aconsegueix 21 medalles a diverses competicions

Alba Ropero, medalla d'or de karate
L’estudiant Alba Ropero, medalla d’or al Campionat d’Espanya Universitari de Karate (kumite femení +68kg).

Des de l’any passat, el Consell Social de la UAB patrocina l'equipació esportiva dels estudiants de la UAB que participen en els diferents campionats, tant catalans com estatals i internacionals. Aquesta equipació inclou samarretes i pantalons, xandall, bossa esportiva i gorra de piscina.

03/05/2019

L’alumnat de la UAB ha obtingut un total de 16 medalles des de que va començar la seva participació als diferents  campionats esportius de l’any 2019, tant catalans com estatals i internacionals.
 
Als Campionats de Catalunya Universitaris (CCU), finalitzats el mes de març a l’Hospitalet de Llobregat, tres equips de la UAB van obtenir medalla. Tant l’equip femení de bàsquet de la UAB com l’equip masculí d’handbol es van proclamar campions de Catalunya, mentre que l’equip femení de voleibol va finalitzar la competició com a subcampió.
 
La pluja de medalles va continuar als Campionats d’Espanya Universitaris (CEU), que se celebren a la Comunitat Valenciana fins a mitjans de maig, amb l’equip femení de bàsquet, que es va proclamar subcampió. En esports individuals, Oriol Farré, estudiant de Ciències Biomèdiques de la UAB, va obtenir la medalla d’or en esgrima sabre; l’estudiant de Medicina, Lidón Muñoz, va aconseguir 4 medalles d’or (50m lliures, 50m esquena, 100m lliures I 50m papallona), tot establint dos nou rècords, tant als 50 com als 100m lliures; Guillem Lázaro va obtenir 2 medalles de bronze tant als 100 com als 200m papallona; i, finalment, Marcos Godoy va fer-se amb la medalla de bronze als 800m lliures. 

Paral·lelament, estudiants de la UAB també van formar part de les seleccions catalanes que participaven al campionat Panathlon Clubs of Universities, celebrat a la ciutat d’Anvers (Bèlgica) del 24 al 26 d’abril, on els equip de bàsquet masculí i femení i l’equip de futbol sala masculí van proclamar-se campions i l’equip de futbol sala femení, subcampió.

Del 3 al 5 de maig, es van disputar les competicions de taekwondo, karate i atletisme. Pel que fa a la primera modalitat, es van aconseguir 3 medalles de bronze de la mà d’Allen Alarcón (combat mosca -58kg masculí), Judit López (poomsae femení), David García ( poomsae masculí); i una d’or amb Natàlia Moreno (combat lleuger -62kg femení). 

A karate, Alba Ropero es va proclamar campiona en la modalitat de kumite femení de més de 68kg. 

Pel que fa a atletisme, les estudiants Patricia Urquia (200m), Ingrid Andrés (100m) i Irene Bonafonte (800m) van aconseguir el bronze, mentre que Oriol Madi es va proclamar campió als 400m masculí.
 
Patrocini del Consell Social de la UAB

El Consell Social, l'òrgan col·legiat de participació de la societat en la UAB, ha destinat 8.900 euros a patrocinar l'equipació esportiva de l’alumnat que competeix en diferents modalitats, com judo, karate, taekwondo, natació, esgrima, futbol sala masculí i femení o voleibol. 

Aquesta equipació inclou samarretes i pantalons, xandall, bossa esportiva i gorra de piscina.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies