Jornada sobre els Trastorns de l’Espectre Alcohòlic Fetal

Cartell jornada

En el marc de la Setmana Saludable i Sostenible 2019 de la UAB, la Facultat de Biociències celebra una Jornada transdisciplinar sobre els Trastorns l’Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF). Aquesta tindrà lloc divendres 5 d'abril, de 9:00h a 14:00h, a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències i Biociències.

20/03/2019

Els fills de l'abús d'alcohol. El Trastorn Alcohòlic Fetal és una de les causes principals de discapacitat infantil greu. Més d'un 40% de dones en edat fèrtil, entre elles les universitàries, consumeixen alcohol de manera freqüent.

En la Jornada, la temàtica s’abordarà des de diferents perspectives: mecanismes biològics, salut mental i transtorns de la conducta, associacions i testimoniatge de famílies de persones afectades.

Inscriu-te mitjançant aquest FORMULARI  Gràcies per la teva participació. 


Intervindran:

9:00h - Inauguració per en Jaume Farrés, Degà de la Facultat. 

9:15h - "Programa d’abordatge integral dels casos complexes de salut mental d’elevada complexitat”, amb na Magda Casamitjana, de la Direcció General de Planificació en Salut, Departament de Salut Generalitat de Catalunya.

10:15h - "Trastorns de conducta, la lluita de les famílies” amb na Montserrat Boix, Presidenta de l’Associació de Familiars d’afectats per trastorns de la conducta (AFATRAC).

11:15h - “Conviure amb la SAF” amb na Conxita Coca, personal laboral de la UAB.

12:15h - “Afectació funcional i comorbilidad en el TEAF” per na Núria Gómez, Psiquiatra, Cap de Secció de Consultes Externes. Coordinadora Programa TEAF. Servei de Psiquiatria, Hospital Universitari Vall d’Hebron.

13:15h - “Trastorns de l’espectre alcohòlic fetal: Efectes de l’alcohol durant les diferents fases del desenvolupament del cervell i alteracions en la conducta", per na Consuelo Guerri, Grupo de Patología Celular y Molecular del Alcohol Centro de Investigación Príncipe Felipe, Valencia.

 

Notícies relacionades

Estudiants

El doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB torna a ser l'estudi amb la nota de tall més alta

El doble grau en Física i Matemàtiques que ofereix la UAB ha obtingut, un any més, la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14. En 74 titulacions de la UAB, del més d'un centenar que ofereix, la nota d'accés ha pujat respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries. El 22,3% dels estudiants han sol.licitat en primera preferència la UAB.

Totes les notícies