Jornada sobre els Trastorns de l’Espectre Alcohòlic Fetal

Cartell jornada

En el marc de la Setmana Saludable i Sostenible 2019 de la UAB, la Facultat de Biociències celebra una Jornada transdisciplinar sobre els Trastorns l’Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF). Aquesta tindrà lloc divendres 5 d'abril, de 9:00h a 14:00h, a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències i Biociències.

20/03/2019

Els fills de l'abús d'alcohol. El Trastorn Alcohòlic Fetal és una de les causes principals de discapacitat infantil greu. Més d'un 40% de dones en edat fèrtil, entre elles les universitàries, consumeixen alcohol de manera freqüent.

En la Jornada, la temàtica s’abordarà des de diferents perspectives: mecanismes biològics, salut mental i transtorns de la conducta, associacions i testimoniatge de famílies de persones afectades.

Inscriu-te mitjançant aquest FORMULARI  Gràcies per la teva participació. 


Intervindran:

9:00h - Inauguració per en Jaume Farrés, Degà de la Facultat. 

9:15h - "Programa d’abordatge integral dels casos complexes de salut mental d’elevada complexitat”, amb na Magda Casamitjana, de la Direcció General de Planificació en Salut, Departament de Salut Generalitat de Catalunya.

10:15h - "Trastorns de conducta, la lluita de les famílies” amb na Montserrat Boix, Presidenta de l’Associació de Familiars d’afectats per trastorns de la conducta (AFATRAC).

11:15h - “Conviure amb la SAF” amb na Conxita Coca, personal laboral de la UAB.

12:15h - “Afectació funcional i comorbilidad en el TEAF” per na Núria Gómez, Psiquiatra, Cap de Secció de Consultes Externes. Coordinadora Programa TEAF. Servei de Psiquiatria, Hospital Universitari Vall d’Hebron.

13:15h - “Trastorns de l’espectre alcohòlic fetal: Efectes de l’alcohol durant les diferents fases del desenvolupament del cervell i alteracions en la conducta", per na Consuelo Guerri, Grupo de Patología Celular y Molecular del Alcohol Centro de Investigación Príncipe Felipe, Valencia.

 

Notícies relacionades

Campus UAB

Tornen les "activitats de campus" a la UAB

El 14 d'octubre comencen les "activitats de campus", una iniciativa que va començar l'any passat per incentivar l'organització i assistència de l'alumnat a un programa d'activitats que tindran lloc durant el curs -s'han fixat vuit dates en la franja horària de les 13 h a les 15 h- en què s'aturarà l'activitat acadèmica.

Totes les notícies