Ian Blanes: ''Destaco l'equip humà de l'Escola d'Enginyeria''

Ian Blanes

El passat 1 d’octubre el professor Ian Blanes, del Departament d’Enginyeria de la Informació i de les comunicacions va passar a ser el nou director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB. Quasi quatre mesos després des que agafés la presa de possessió del càrrec hem pogut compartir una estona on ha donat resposta a les següents preguntes: 

27/01/2023

Què esperes de la teva estada com a director en l’àmbit personal? 

La direcció de l'Escola és un càrrec que requereix molta dedicació, però la idea és passar-s’ho bé quan treballes. M’agrada molt aquest càrrec perquè cada dia és una aventura, tens un problema diferent i has de solucionar alguna cosa. 

Què esperes de la teva estada com a director a nivell institució? 

El que volem és fer-ho molt bé, ajudar a molta gent. La direcció de l’Escola és un càrrec d'esperit docent, i sí que hi ha una petita part dedicada a fer promoció de la recerca que es fa als departaments, però la direcció és un càrrec acadèmic. Ens hem de preocupar perquè l’alumnat de l’Escola aprengui i que quan acabi la seva estada a l'Escola s'hagi pogut formar tant com sigui possible. Aquest és el nostre objectiu.  

Com valores aquests primers mesos en el càrrec? 

Molt intensos! Les primeres setmanes sempre les descric com beure d’una boca d’incendi. T’arriba tanta informació i de tantes coses diferents, que és molt intens i força aclaparador. Per sort, comptem amb un equip de direcció molt implicat i amb moltes ganes. No és un viatge que faci sol.

Què destacaries de l’Escola d’Enginyeria? 

L’equip humà, sens dubte. Només cal passejar una mica pels passadissos i mirar que s'hi fa per adonar-se’n. Estic molt content amb la implicació de la gent de l'Escola.