Exposició sobre la història de la infermeria: Visibilitat de la infermeria al llarg de la història

Història de la Infermeria

Aquest quadre pertany a l'artista Víctor Tardieu  (Orliénas, França, 30 d’abril de 1870 - Hanoi, Vietnam, 12 de juny de 1937). El seu tema és l'hospital de campanya creat per una hereva del testimoni de Nightingale, la duquesa de Shuterland.

20/03/2019

Per poder desenvolupar una professió és important conèixer les seves arrels, reconstruir el seu passat, seguir la seva trajectòria en les diferents cultures i visibilitzar la seva influència política i social. Una mirada oberta als diferents moments de la historia de la humanitat, on sempre han estat present les cures infermeres i el tenir cura de les persones.

Es tracta de resseguir, cronològicament, les diferents etapes en el desenvolupament infermer, des de l'etapa domèstica, durant la prehistòria i les primeres civilitzacions, on les cures van estar lligades a la dona per garantir la supervivència de l’ espècie; l'etapa vocacional en l'Edat Mitjana, vinculada a la caritat, pobresa i les ordres religioses; l'etapa tècnica, associada al desenvolupament tecnològic i la malaltia com a centre de les cures i finalment arribem a l’actualitat, amb l'etapa professional on es consolida l’infermeria com a disciplina científica.

Aquesta exposició permet passejar per les diferents etapes de la historia des d’ una mirada a la professió infermera.

 

Notícies relacionades

InauguracioServeiPsicologiaSPL

La UAB es dota del nou Servei de Psicologia i Logopèdia

La UAB ha inaugurat el nou i remodelat Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL), a la Facultat de Psicologia, el dimarts, 4 de juny. Oferirà assistència especialitzada en psicologia sanitària i clínica i en logopèdia així com recerca aplicada i formació a la comunitat UAB i a tota la societat. L'acte també ha servit per donar la benvinguda a la Core de Salut Mental. Llegir més

Totes les notícies