Experts parlen de la transmissió de malalties entre espècies

Facultat de Veterinària de la UAB

L’objectiu de l'acte, que compta amb la col·laboració de CRUE Universitats Espanyoles, és impulsar el concepte One Health i promoure la col·laboració entre les diferents disciplines per avançar cap a polítiques de salut global. 

25/01/2021

El proper 17 de febrer a les 15 h es durà a terme una sessió en línia sobre "Zoonosi en el context d’Una sola salut (One Health): valoracions des de la perspectiva sanitària". L’esdeveniment ha estat organitzat per les conferències de degans i deganes de facultats de diverses disciplines de l'àmbit de la salut (veterinària, farmàcia, medicina i infermeria), compta amb el suport de CRUE i està patrocinada per les organitzacions col·legials estatals d’aquestes 4 disciplines. L’objectiu d’aquesta sessió és impulsar el concepte d’una sola salut, agafant com a punt de partida els aspectes sanitaris que s’haurien de considerar al abordar les malalties zoonòtiques. 

La pandèmia de COVID-19 ha posat en manifest la complexitat de la preservació de la salut de la població. Si el seu origen es troba en el salt d'espècie d'un virus afavorit per aspectes mediambientals i culturals, en la seva difusió i control hi han participat nombrosos elements: polítics, sociològics, comercials i econòmics, demogràfics, científics i tecnològics, industrials, logístics i psicològics, entre altres. 

Resulta evident que la salut de les persones es troba íntimament relacionada amb tots els aspectes que tenen a veure amb la vida humana, incloent-hi de manera notòria la salut animal i el medi ambient. És indiscutible, avui més que mai, la necessitat d'abordar la protecció de la salut mitjançant un enfocament integral que contempli tots aquests factors. 

Durant la sessió es realitzaran quatre ponències que aniran a càrrec d’un representant de cadascuna de les disciplines organitzadores d’aquest esdeveniment. Katnika De Balogh, que és Senior Animal Health and Production Officer al Food and Agriculture Organization (FAO) de la United Nations Regional Office for Asia and the Pacific (Tailàndia), realitzarà la ponència sobre veterinaria; en representació de la medicina es troba Adolfo García Sastre, director de The Global Health and Emerging Pathogens Institute (Icahn School of Medicine at Mount Sinai, Nova York); Adela Gómez Luque, professora del departament d'infermeria i responsable del Sistema Intern de Garantia de Qualitat de la Universitat d’Extremadura (UEx), realitzarà la ponència sobre infermeria, i la de farmàcia anirà a càrrec de Mariano Esteban Rodríguez, cap del Grup Poxvirus i Vacunes del Centre Nacional de Biotecnologia (CSIC). 

Es pot trobar més informació sobre la sessió i inscriure-s’hi a través d’aquest enllaç.

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies