Els projectes dels estudiants de l’Escola d’Enginyeria, grans protagonistes del YoMo i el MWC

CronicaYoMo2019

La UAB va participar la passada setmana al YoMo Barcelona de la mà de l’Escola d’Enginyeria. La cita va tenir lloc del 26 de febrer al 2 de març, i va apropar la ciència i la tecnològica als més petits. La curiositat que despertaven els diferents stands va servir per donar visibilitat i promocionar els graus STEM. Paral·lelament, al MWC viviem una jornada molt intensa amb l'empresa SAP i el repte de B-YOND.

07/03/2019

L’Escola d’Enginyeria es va traslladar durant uns dies a la Farga de l’Hospitalet, recinte on va tenir lloc el YoMo 2019. Diferents estudiants van poder explicar els seus treballs de final de grau, convertint-se en l’aparador perfecte perquè els alumnes de primària i secundària és replantegessin l’enginyeria com una possibilitat de cara el futur.

Projectes de robòtica i videojocs van formar llargues cues de nenes i nens que volien conèixer de quina manera podrien crear treballs així en un futur. “Akone”, el videojoc elaborat per l’alumne Levani Makharashvilli pel seu TFG, va crear especial expectació.

Sens dubte, l’esdeveniment és una porta d’entrada per a futurs estudiants de l’Escola d’Enginyeria. La robòtica o els videojocs ja no ressonen llunyanes per a molts dels assistents al YoMo. Es converteixen de manera directa en una sortida professional i en un camí que, tot i que implica molt d’esforç, pot ser fins i tot divertit. Un sentiment de realització que conjugava amb tota la il·lusió que cada estudiant desprenia quan parlava dels treballs realitzats durant el grau.

També presents al Mobile World Congress:

I mentre uns alumnes presentaven els seus projectes als més petits, d'altres estudiants deixaven la seva petjada al Mobile World Congress. Alguns d'ells van formar part de l'esdeveniment a través de l'empresa SAP, amb la qual col·laborem des de l'Escola d'Enginyeria.

També van tenir l'oportunitat d'assistir al 4YFN, on van poder veure les últimes tecnologies i projectes de l'cosistema emprenedor internacional.

El colofó final. B-YOND s'endurà a Montreal alguns dels participants al seu repte:

L'Escola d'Enginyeria va viure el passat 19 de febrer el repte de B-YOND. Els alumnes participants van haver de proposar solucions a través de la IA en l'àmbit de les telecomunicacions. Els guanyadors van rebre entrades per viure de primera mà el MWC, i presentar les seves idees en profunditat.

El que  no s'esperaven els guanyadors és que l'empresa va decidir emportar-se a Montreal (Canadà), a un dels equips per desenvolupar el projecte conjuntament amb B-YOND.

 

 

Notícies relacionades

Campus UAB

Tornen les "activitats de campus" a la UAB

El 14 d'octubre comencen les "activitats de campus", una iniciativa que va començar l'any passat per incentivar l'organització i assistència de l'alumnat a un programa d'activitats que tindran lloc durant el curs -s'han fixat vuit dates en la franja horària de les 13 h a les 15 h- en què s'aturarà l'activitat acadèmica.

Totes les notícies