"El Tercer Temps": Espai per millorar el benestar estudiantil a la UAB

Inspirat en la tradició del rugbi, la UAB adapta "El Tercer Temps" a l'àmbit acadèmic per oferir als estudiants un espai per millorar-ne la motivació i la cohesió social. 

06/03/2023

La Universitat Autònoma de Barcelona ha llençat una iniciativa per fomentar la cohesió social i el benestar emocional entre els estudiants universitaris. L'activitat es denomina “El Tercer Temps” i s'inspira en la tradició del rugbi per la qual els jugadors es reuneixen després del partit per socialitzar. 

El “Tercer Temps” és el lloc on els equips contrincants després d'un partit de rugbi es reuneixen per confraternitzar i suavitzar les emocions que han suscitat durant el partit. Aquest espai permet que els i les jugadores aprenguin a controlar les seves passions, respectar els i les companyes, a gestionar els seus sentiments i establir relacions cordials i d'amistat. 

La UAB ha adaptat aquesta tradició a l'àmbit acadèmic i ha creat un espai on els estudiants poden compartir un moment informal per millorar la motivació, la cohesió social i compartir les emocions. L'objectiu és facilitar la connexió i trobades fora de les classes, a l'entorn exterior i verd del Campus de la UAB. 

El Tercer Temps està dirigit a estudiants de grau i consta de dues parts: una primera part on es fomentarà la motivació, la comunicació i el diàleg amb activitats gamificades guiades per una psicòloga de la Unitat de Coaching i Acompanyament Acadèmic (UCAA_SPL); i una segona part on els participants podran compartir una estona més informal consumint una beguda o un refrigeri a la Cafeteria de Ciències Socials. 

L'activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia a través d'un formulari que es troba a la pàgina web de la UAB. El nombre de places és limitat a 30 participants per sessió. 

Les trobades es duran a terme els dies, 20 d'abril i 12 de maig, de 13.00h a 15.00h en el tauler d'escacs de l'Eix Central. La coach que guiarà les activitats serà la Dra. Marta Borrueco, doctora en Psicologia de l’esport i la salut i professora a la facultat de Psicologia. 

Si ets estudiant de grau a la UAB, no et perdis l'oportunitat de millorar el teu benestar emocional i socialitzar a “El Tercer Temps”! Inscriu-te a través del formulari i participa-hi! 

T'esperem els dies 20 d'abril i 12 de maig al tauler d'escacs de l'Eix Central!