El congrés tecnològic "MEMEnginy", amb rècord de participants

InauguracioMEMEnginy2023
D'esquerra a dreta, Laia Vilardell, Javier Lafuente i Ian Blanes, en la inauguració de la MEMEnginy'23.

Gairebé mil estudiants i 50 empreses del sector tecnològic (xifra rècord de totes les edicons) van participar al congrés MEMEnginy, el dijous 27 d’abril, a l’Escola d’Enginyeria. És un esdeveniment que posa en contacte el món laboral amb els futurs professionals. La intel·ligència artificial, la gestió de dades, la transformació digital i la ciberseguretat, àmbits amb una alta demanda de professionals, han estat presents al congrés.

27/04/2023

L'esdeveniment ha inclòs conferències, speed dating i networking, amb l'objectiu que l'alumnat i el sector de l'ocupació es posin en contacte.

El dijous 27 d'abril ha tingut lloc la novena edició de MEMEnginy, el congrés tecnològic de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, un esdeveniment que connecta el món universitari amb el món laboral, des de les 9 h del matí fins a les 18 h de la tarda. L'alumnat de l'Escola d'Enginyeria ha participat activament en l'organització de l'esdeveniment, conjuntament amb el Servei d'Ocupabilitat de la UAB. 

El rector de la UAB, Javier Lafuente, el director de l’Escola d’Enginyeria, Ian Blanes, i l'estudiant del grau en Intel·ligència Artificial i representant del Consell d'Estudiants d’Enginyeria, Laia Vilardell, han inaugurat l'esdeveniment a les 10.30 h al vestíbul de l'Escola.

"Avui és un dia per connectar amb el món laboral, per saber què volen de vosaltres i què demana el mercat. Aprofiteu l’oportunitat i gaudiu de l’experiència al màxim”, són les paraules que ha pronunciat el rector Javier Lafuente, adreçades als estudiants i participants de la MEMEnginy 2023. El director Ian Blanes ha destacat la importància de participar en un congrés com el de la MEMEnginy i l'ha definit com "una vivència que formarà part de la motxilla personal, una experiència que us pot fer millor persona". L'alumna Laia Vilardell, organitzadora i estudiant de l'Escola, ha agraït a totes les persones que han treballat per a fer possible el congrés i ha animat a tothom a participar-hi i a relacionar-se amb el món laboral.

Alumnes d’estudis d’enginyeria i tecnologia, de ciències, d’economia i empresa de la UAB i diferents empreses del sector conviuen al llarg de tota la jornada. Mai no hi havia hagut tantes empreses i entitats participant en l'esdeveniment. En aquesta novena edició s’ha arribat a la xifra de 50, entre les quals NTT Data, Accenture, GFT, Sipearl, Prezero, Schneider Elèctric, Astrazeneca, Deloitte, Capgemini, Roche, CaixaBank Tech o Caixa d'Enginyers, entre d'altres. Al llarg de la jornada, també hi participen diferents serveis i entitats de la UAB com el Parc de Recerca, Alumni UAB, UAB Emprèn, Gamers UAB. En l'edició de l'any passat hi van participar 44 empreses i s'hi van inscriure 500 persones.

L'esdeveniment està dividit en tres parts: conferències, speed dating i networking. En la primera els participants han pogut descobrir les últimes novetats, seguidament han tingut l'oportunitat de fer entrevistes ràpides personals (1 to 1 speed dating) i, per últim, poden fer relacions i contactes personals. Les entrevistes ràpides són de 5 minuts i es fan de 15.30 a 17.30 h.

Els estudiants i futurs professionals han pogut parlar directament amb els responsables de recursos humans, enginyers, informàtics, i tècnics de cadascuna de les empreses i entitats participants.

A les conferències s'ha parlat sobre enginyeria, tecnologia, noves tendències i reptes de futur. La intel·ligència artificial, la ciberseguretat, la gestió de dades i la transformació digital són sectors en auge amb una gran demanda de professionals per part de les empreses.

A l'Escola d'Enginyeria hi ha més de 2.500 alumnes estudiant un dels 10 graus que s'imparteixen, els quals tenen interès per començar a connectar-se amb el món laboral i a conèixer empreses i crear oportunitats.

PROGRAMA MEMENGINY 2023: https://www.memenginyuab.cat/wp-content/uploads/2023/04/MEMEnginy23-Programa-27-abril-2023.pdf

WEB MEMENGINY: https://www.memenginyuab.cat/