Economia circular, talent digital i Processing al Tecnoday

En Marc Barcelona Digital Talent fent una xerrada

Amb el retorn al mes de desembre del Tecnoday, el cicle de conferències mensuals de l’Escola d’Enginyeria, els assistents van poder presenciar unes xerrades molt interessants sobre el sector de la tecnologia.

16/12/2021

El cicle de conferències mensuals de l’Escola d’Enginyeria ha fet un retorn aquest 14 de desembre, amb una sèrie de xerrades organitzades per a tots els alumnes interessats en el sector de la tecnologia.

 

Començava el Jesús Navío, president de l’associació Tecno UAB, anunciant la reactivació d’aquest projecte, que portava inactiu des de 2013. Ens va explicar el funcionament que duria a terme l’associació en aquesta nova represa de la iniciativa.

 

A continuació, en Marc de la Barcelona Digital Talent ens exposava la iniciativa Talent Squad: “és un projecte enfocat a impulsar a connectar el millor talent digital junior i les empreses del sector TIC. Similar al Speed Dating, però online". A més, afegia: "a la Talent Squad treballem, de moment, amb 40 empreses i oferim formació de reskilling per als diferents tipus de talent". El funcionament de la plataforma, tal com ho explicava en Marc, és tan senzill com inscriure’s a la web de Talent Squad i completar el formulari amb el perfil professional. Una vegada realitzat aquest pas, les empreses participants consultarien el perfil de l’estudiant i, si encaxéssiu, contactarien per concertar una entrevista.

 

La pròxima conferència venia de mà de la nova startup Kidalos, que consisteix en una plataforma pel lloguer de joguines que potencia l'economia circular. “Partim d’un model tradicional, portant-lo al vessant digital”, deia l’Andrea de Kidalos, “tot el que sigui allargar la vida d'un producte és molt beneficiós pel medi ambient. Nosaltres ho portem al terreny del joc, que tendeix a tenir una vida útil molt reduïda." Acabava amb uns últims detalls del projecte: “amb una subscripció, decideixes les joguines perquè les tingui el nen. Es lloguen les joguines i s'acaben retornant, amb opció de compra si la seva vida útil és adequada."

 

Per últim, el Tecnoday el tancava l’Eduard López, graduat en Enginyeria Informàtica a la UAB, amb una sessió interactiva amb els assistents que havien portat el seu propi portàtil. Així, va guiar-los en el funcionament del llenguatge Processing, amb el qual van poder crear el seu propi codi per a fer art generatiu amb el logo de Tecno UAB.

 

Més informació: Formació BDT
Presentació BDT
Presentació Kidalos
Presentació TecnoUAB
Presentació Processing