Campanya per dotar les beques #UABRefugi

Beques #UABRefugi

La UAB vol recaptar 15.000 euros amb una campanya de micromecenatge per contribuir a la continuïtat dels estudis universitaris de joves en situació de refugi.

10/07/2019

La UAB posa en marxa una campanya de micromecenatge per enfortir les beques #UABRefugi, que volen contribuir a garantir la continuïtat dels estudis universitaris a joves en situació de refugi. Com a part del programa d'acollida de persones a la recerca de refugi a la UAB, que gestiona la Fundació Autònoma Solidària, les beques #UABRefugi facilitaran l'accés i la continuïtat de l'educació superior d'estudiants universitaris que, a causa d'una fugida forçada del país, han hagut d'abandonar la seva formació acadèmica. Des d'una mirada de drets humans, la universitat s'entén com un agent inclusiu i peça clau de transformació social que contribueix a la millora dels processos d'acollida i d'inclusió de les persones a la recerca de refugi.

Refugiada i estudiant?

Les persones que es veuen obligades a fugir de casa seva a causa de la persecució, la violència i la vulneració de drets són persones diverses que tenen en comú la recerca d'un espai segur on desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat i garanties. En el seu procés migratori, algunes d'elles s'han vist obligades a deixar enrere, també, els seus estudis universitaris i, per tant, els seus projectes de futur.

Encara que compleixin els requisits per a això, menys de l'1% de les persones refugiades poden accedir a formació universitària a Espanya. Les que ho aconsegueixen afronten dificultats per continuar amb els seus estudis, com traves administratives, obstacles per a l'homologació i reconeixement d'estudis previs, dificultat d'accés al mercat laboral i inestabilitat econòmica greu que impedeix mantenir-se durant els estudis. Les dones refugiades són el col·lectiu que més dificultats afronta a l'hora d'accedir i mantenir-se a la universitat, per la seva doble dimensió de dona i migrant.

Característiques de les beques #UABRefugi

Es preveu realitzar una primera convocatòria durant el curs 2019-2020 i es podran beneficiar fins a deu persones sol·licitants o beneficiàries de protecció internacional (o altres situacions afins) que disposin d'estudis universitaris iniciats als seus països d'origen o a tercers països i que s'hagin matriculat, a través del programa d'acollida, en estudis de grau o postgrau a la UAB. L'ajuda, que complementarà la gratuïtat de matrícula durant els estudis, serà d'entre 1.000 i 1.500 euros i servirà per cobrir despeses vinculades a l'estudi com poden ser les de transport, dietes o material acadèmic.

Més informació: Campanya per dotar les beques #UABRefugi

 

Notícies relacionades

Totes les notícies