Atorgats els premis als millors TFG de desenvolupament sostenible i justícia global

TFGSostenibilitat4aedicio

El compromís amb la comunitat que tenen per objectiu els Premis Treball Fi de Grau (TFG) sobre desenvolupament sostenible i justícia global, s'ha destacat en l'acte de lliurament dels guardonats, que ha tingut lloc el dimecres, 5 de maig, que es pot veure al canal Youtube de la UAB: 36 premis sobre 86 candidatures, la participació més alta fins el moment, i se n'han destacat quatre per àmbit de coneixement. L'acte s'ha dedicat al professor Aracadi Oliveres.

20/04/2021

"L'acte d'avui el dedico, de tot cor, al professor Arcadi Oliveres, que tenia un discurs igual que els objectius dels premis que avui lliurem", ha dit el director de la Fundació Autònoma Solidària, Jordi Prat.

El director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) -organitzadora dels Premis TFG sobre el desenvolupament sostenible i la justícia social-, Jordi Prat, ha iniciat la presentació de l'acte, dedicant-lo al professor de la UAB i activista que ens ha deixat fa poc, Arcadi Oliveres, a l'hora que l'ha connectat amb els guardons: "Aquest premis, tenen dos valors destacables, a l'igual que tenia el professor Arcadi Oliveres: d'una banda, el rigor, les dades, la recerca, les causes, en definitiva, del per què de les problemàtiques que amenacen el planeta avui dia; i d'altra banda, l'esperança en el futur i el fet de ser actius per poder transformar el món".

El director de la FAS ha agraït la feina i l'esforç de totes les persones que hi ha darrere dels premis, tant el professorat que ha participat en l'avaluació i tutorització dels treballs així com les persones que hi han col.laborat en l'organització.

En el lliurament dels guardons, Jordi Prat ha estat acompanyat de David Llistar, director dels Serveis de Justícia Global i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona, així com de la secretària general de la UAB, Esther Zapater. Entre tots tres han anat concedint els premis als guardonats, en un acte en línia. Els alumnes, a través de la pantalla, han fet una petita explicació del treball pel qual han esta guardonats.

En David Llistar ha fet una crida per tal que s'incorporin valors com els que s'estaven premiant  als criteris per mesurar i avaluar la docència i recerca, una crida a la que posteriorment Esther Zapater s'hi ha mostrat totalment d'acord. David Llistar s'ha mostrat agraït de formar part dels premis i ha manifestat que "des de l'Ajuntament de Barcelona seguirem treballant amb la UAB perquè sou una de les universitats més compromeses socialment".

La secretària general de la UAB ha lloat la qualitat dels treballs presentats, i els ha qualificat de "suggerents, imaginatius i multidisciplinaris".

Els premis tenen l’objectiu de promoure l’interès per la recerca entorn del desenvolupament sostenible i la justícia global en el marc dels Treballs de Fi de Grau. Per a aquesta 4a edició es van presentar 86 candidatures, la més participativa fins al moment i s’han atorgat 36 premis a millor TFG dels diferents graus.

Quatre premis per cada àmbit de coneixement

Addicionalment, de la totalitat dels premis atorgats, se n’han seleccionat 4 pels millors TFG de cada un dels 4 àmbits de coneixement de la UAB. Aquests últims, els quals tenen una remuneració de 250€ cadascun, no s'han fet públics fins el mateix dimecres, 5 de maig, en l’acte de lliurament dels premis. Han estat:

  • -En l’àmbit de Ciències, Biociències i Tecnologies, el premi se l’ha endut Diego Esteban de la Facultat de Biociències, pel seu treball Analysis of the shea market in Africa.
  • -En l’àmbit de Ciències Socials i Jurídiques, el premi se l’ha endut Adèle Donada-Vidal, de la Facultat de Dret, pel seu treball International Mediation: a key answer for the resolution of Modern Conflicts.  
  • -En l’àmbit d’Arts i Humanitats, el premi se l’ha endut Set Simón del grau d'Humanitats pel seu treball: Mar de Cultura. Cultura i identitat a la comarca del Maresme.
  • -En l’àmbit de Ciències de la Salut, el premi se l’endu Júlia Valera del grau de Medicina, pel seu treball: Avaluació multimodal d’una estratègia de millora de la higiene de mans en els professionals sanitaris del Centre de Sokone, Senegal. 

Els premiats de cada grau han obtingut un diploma i un petit obsequi que podran passar a recollir a la FAS. La comissió avaluadora d’aquests premis ha estat formada per la vicerectora d’Estudis i Innovació Docent, el director de la Fundació Autònoma Solidària, professorat col·laborador dels 4 àmbits de coneixement i personal tècnic de la FAS. 

Les persones premiades d’aquest any han estat: Ot Puy i Baqué, Gerard Girbau i Gual i Guillem Batalla Rubio de l’Escola d’Enginyeria; Diego Esteban Peñas, Pau Tomàs Fernández, Martí Pont Rojas i Oriol Torres Serra de la Facultat de Biociències; Irene Alorda, Jack Turner, Gabriel Miret Minard, Anna Maria Díaz Rovira, Adrià Prior Rovira i Carles Tortosa Valdés de la facultat de Ciències; Maria Gil Pérez, Tomás Ariel Otegui Parra i Adriana Codina Clavaguera de la facultat de Ciències de la Comunicació; Marta Vercher Gómez de la facultat de Ciències de l’Educació; Oriol Urrutia Mulé i Caterina Molero Borràs de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia; Àlex Molina Blázquez, Adèle Donada-Vidal, Maria Martín Torres de la facultat de Dret; Pol Llobet Nogués, Miguel Ángel Lorenzo García, Raquel Cubeles Ollé i Berta Pallarés Balaux de la facultat d’Economia i Empresa; Laia Palos Rey, Ana Moreno Marín, Andrea Serrano Serrano, Adrián Vandellós Hita, Set Simon Vilert i Alba Reyes Méndez de la facultat de Filosofia i Lletres; Júlia Valera Paloma de la facultat de Medicina; Laura Buch Llopart de la facultat de Psicologia; Laura Villaescusa Martínez de la facultat de Traducció i Interpretació; i Eva Molina Olivencia i Marta Bayona Segura de la facultat de Veterinària.

Premi TFG amb metodologia ApS

Per primera vegada, en aquesta edició dels premis s’ha incorporat una nova categoria de Menció ApS als millors TFG realitzats amb metodologia d’Aprenentatge Servei.  Aquests TFG parteixen de necessitats socials o ambientals detectades en l’entorn i es fan en col·laboració amb entitats o centres públics externs a la UAB.

En aquesta primera edició s’han presentat 8 candidatures i s’han atorgat 5 premis al millor TFG de la facultat. Com en la via convencional, també s’han seleccionat treballs pels millors TFG de cada àmbit de coneixement, els quals tenen una remuneració de 250€ cada un, i que no es coneixeran fins al mateix dia de l’acte d’entrega dels premis que, en el cas de la Menció ApS, tindrà lloc el dia 15 de juny, en el marc de la Jornada ApS de la UAB.

La comissió avaluadora per a la Menció TFG en ApS ha estat formada pels membres de la Comissió Permanent ApS-UAB entre els quals hi ha la  vicerectora d’Estudis i Innovació Docent, el director de la Fundació Autònoma Solidària, representants de l’Oficina ApS i representants del grup d’innovació amb ApS de la UAB.

Les persones premiades en aquesta Menció ApS són: Víctor Manzano de la facultat de Biociències; Carles Morales Vilches i Yasmina Ben Hammou de la facultat de Ciències; Iris Escusol Manzano de la facultat de Ciències de l’Educació; Míriam Barajas Sousa de la facultat de Psicologia; i Xènia Sala Pareta de la facultat de Veterinària.

Resolució premis TFG 2021

Resolució premi - menció ApS 2021

 

VÍDEO DE L'ACTE DE LLIURAMENT DELS GUARDONS 2021 PEL CANAL YOUTUBE

 

 

 

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides