A la matrícula, marca la casella de solidaritat per a projectes pel desenvolupament!

Campanya pel 07

L'estudiantat de la UAB podeu al matricular-se fer un donatiu de 15 euros al Fons de Solidaritat de la UAB el qual finança projectes de cooperació a països del Sud i d'educació per a la Justícia Global promoguts per la mateixa comunitat universitària. 

10/07/2019

A l'hora de formalitzar la matrícula per al curs vinent es pot marcar la casella per fer un donatiu de 15 € que es destinaran a projectes de cooperació per al desenvolupament a països del sud o a accions d'educació per a la Justícia Global al campus de la universitat. El Fons de Solidaritat de la UAB, amb més de 21 anys d'existència, recull els donatius que posteriorment s'assignen als projectes que proposen professorat i estudiants.

La resolució dels projectes als quals es destinaran durant el 2019 els fons recaptats en l'anterior període es va fer pública el mes de maig. En el marc de les propostes per a la cooperació internacional, la resolució inclou projectes amb centres universitaris de Perú, Bolívia, Mèxic, Moçambic i Xile, entre d'altres, i s’incideix en àmbits diversos com la salut, la justícia ambiental, la construcció de pau i el gènere. Les iniciatives, proposades per estudiants i professors de la UAB, es duen a terme amb col·laboradors dels països on s'actua, com ara centres universitaris o instituts de recerca, sovint amb alguna vinculació prèvia amb la UAB. En la línia de l’educació per a la Justícia Global (EpJG) es va aprovar un projecte on es finançarà una proposta a implementar en el context de la UAB, centrada en la introducció d’una alternativa docent a l’àmbit de la infermeria per a la construcció d’una relació terapèutica horitzontal.

La campanya del 0,7% es va iniciar a la UAB el 1994. En consonància amb el moviment pel 0,7%, que promovia la cooperació i la solidaritat amb els països del sud, el claustre de la universitat va decidir sumar-se a la iniciativa i destinar una part del pressupost a accions de cooperació per al desenvolupament. El Fons, a més, es nodreix de les aportacions de PAS i PDI, que fa donatius de forma contínua.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) gestiona el Fons de Solidaritat a través de l'Àrea de Cooperació i EpJG. Cada any, obre convocatòries a les quals el personal docent i investigador i l’alumnat de màster i doctorat poden presentar els seus projectes, d’entre els quals sorgiran les iniciatives seleccionades on es destinaran els fons recaptats amb les donacions.

Si sou estudiants de la UAB, us animem a marcar la casella de solidaritat i fer l’aportació de 15 € per al Fons de Solidaritat de la UAB.

 

Notícies relacionades

Campanya pel 07

A la matrícula, marca la casella de la solidaritat

L'alumnat de l'Autònoma podeu a la matrícula fer un donatiu de 15 euros al Fons de Solidaritat de la UAB, el qual finança projectes de cooperació a països del Sud i d'educació per a la Justícia Global promoguts per la mateixa comunitat universitària. 

Totes les notícies